2016-01-30 06:00

2016-01-30 06:00

Nedskärningarna kommer att hota patientsäkerheten

VÄRMLAND: Personalen klarar inte att jobba fortare

LANDSTINGET

Jag har jobbat som sjuksköterska i Värmland i 17 år men för första gången är jag allvarligt oroad för värmlänningarnas väl och ve.

Landstinget befinner sig i omställning och över 200 tjänster ska sparas bort. Landstingsledningen lovar att kvalitet och patientsäkerhet inte kommer att förändras men jag påstår att det kommer att hota såväl som vårdkvalitet, tillgänglighet och patientsäkerhet. All personal, såväl i patientnära vård som inom administrationen, arbetar redan över sin kapacitet och gör allt för att det ska fungera. Det är tveksamt om vi klarar mer nu.

Både slutenvården och primärvården har problem att möta de allt större kvalitetskrav som ställs. Det beror inte på för mycket personal, bristande schemaläggning eller lathet utan på att vi inte klarar att jobba fortare. Det kommer i slutänden att drabba patienterna.

Själv får jag gå hem när arbetsdagen är slut men patienterna befinner sig i vården för att de måste. Det är dags för politikerna att stå för det som snart kommer att hända. Tro inte att denna omställning kommer att passera obemärkt!

Syster Mia

Jag har jobbat som sjuksköterska i Värmland i 17 år men för första gången är jag allvarligt oroad för värmlänningarnas väl och ve.

Landstinget befinner sig i omställning och över 200 tjänster ska sparas bort. Landstingsledningen lovar att kvalitet och patientsäkerhet inte kommer att förändras men jag påstår att det kommer att hota såväl som vårdkvalitet, tillgänglighet och patientsäkerhet. All personal, såväl i patientnära vård som inom administrationen, arbetar redan över sin kapacitet och gör allt för att det ska fungera. Det är tveksamt om vi klarar mer nu.

Både slutenvården och primärvården har problem att möta de allt större kvalitetskrav som ställs. Det beror inte på för mycket personal, bristande schemaläggning eller lathet utan på att vi inte klarar att jobba fortare. Det kommer i slutänden att drabba patienterna.

Själv får jag gå hem när arbetsdagen är slut men patienterna befinner sig i vården för att de måste. Det är dags för politikerna att stå för det som snart kommer att hända. Tro inte att denna omställning kommer att passera obemärkt!

Syster Mia

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.