2016-01-30 06:00

2016-01-30 06:00

Att bara ge är inte lösningen

TIGGARE:

Vill vi ha en lösning på detta tiggeri som är utanför ett stort antal butiker? Där sitter som regel hen utanför och har en pappersmugg framför sig. Ja det är så klart synd om dem! Ingen kan påstå något annat! Men att ge en allmosa för att på detta sätt köpa sig fri är ingen lösning! Enda sättet är att gemene man slutar att ge pengar! Det måste vara därför de sitter kvar av den enkla anledningen att det lönar sig att inte göra nånting. Utomlands i vissa länder där det är fattigt förekommer försäljning av vissa saker. Det kan vara souvenirer t ex, men dom gör åtminstone något för att få en slant. Att sen det tydligen nu också förekommer hembesök och tiggeri vid dörren gör mig fundersam. Vad blir nästa steg? Ni som tycker det är okej att ge en slant då och då, bjud in dem på mat. Erbjud dem skjuts om dom vill ha. Kanske kan bilen lånas ut? Nu raljerar jag så klart men att bara ge är inte lösningen!

Nej tack

Vill vi ha en lösning på detta tiggeri som är utanför ett stort antal butiker? Där sitter som regel hen utanför och har en pappersmugg framför sig. Ja det är så klart synd om dem! Ingen kan påstå något annat! Men att ge en allmosa för att på detta sätt köpa sig fri är ingen lösning! Enda sättet är att gemene man slutar att ge pengar! Det måste vara därför de sitter kvar av den enkla anledningen att det lönar sig att inte göra nånting. Utomlands i vissa länder där det är fattigt förekommer försäljning av vissa saker. Det kan vara souvenirer t ex, men dom gör åtminstone något för att få en slant. Att sen det tydligen nu också förekommer hembesök och tiggeri vid dörren gör mig fundersam. Vad blir nästa steg? Ni som tycker det är okej att ge en slant då och då, bjud in dem på mat. Erbjud dem skjuts om dom vill ha. Kanske kan bilen lånas ut? Nu raljerar jag så klart men att bara ge är inte lösningen!

Nej tack

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.