2016-01-29 06:00

2016-01-29 06:00

Välkomna ut i verkligheten

VÄRMLAND: Vårdpersonalen går redan på knäna

Landstinget i Värmland sjunker sakta men säkert. Det ena förslaget är värre än det andra.

Idag kan vi bland annat läsa att 67 vårdförbundstjänster ska bort. Ingen i vården kan förstå hur ni räknar. Vi går på knäna! Övertid, beordrad övertid, flexsaldon som sprängs och komp/ semester som aldrig får tas ut. Det saknas personal överallt!

Jag jobbar natt på en avdelning men står till förfogande till andra avdelningar också. Varenda dag kommer det sms – kris, extra vårdplatser som ska öppnas, hårt tryck med mera. Följt av frågan ”Kan du jobba?”. Läser man på arbetsförmedlingens platsbank så söker landstinget bemanningssköterskor! Var det inte det som det skulle bli slut på? Och var vi inte övertaliga sa ni?

Landstinget omorganiserar från sex divisioner till fyra, och söker därför nya divisionschefer, jaha men det finns ju faktiskt sex stycken redan. Varför söka fler? Ekvationen går inte ihop. Ska de överflödiga in i landstingshuset och vända papper?

Ni ledande i landstinget, välkomna ut i den riktiga verkligheten! Ett exempel: nattetid på 24 patienter så är vi två sjuksköterskor och en undersköterska. Tala om hur ni tänkt att minska där! Och förresten ser det lika slimmat ut på dagtid. Katastrofen närmar sig....

Orolig och arg sjuksköterska

 

Idag kan vi bland annat läsa att 67 vårdförbundstjänster ska bort. Ingen i vården kan förstå hur ni räknar. Vi går på knäna! Övertid, beordrad övertid, flexsaldon som sprängs och komp/ semester som aldrig får tas ut. Det saknas personal överallt!

Jag jobbar natt på en avdelning men står till förfogande till andra avdelningar också. Varenda dag kommer det sms – kris, extra vårdplatser som ska öppnas, hårt tryck med mera. Följt av frågan ”Kan du jobba?”. Läser man på arbetsförmedlingens platsbank så söker landstinget bemanningssköterskor! Var det inte det som det skulle bli slut på? Och var vi inte övertaliga sa ni?

Landstinget omorganiserar från sex divisioner till fyra, och söker därför nya divisionschefer, jaha men det finns ju faktiskt sex stycken redan. Varför söka fler? Ekvationen går inte ihop. Ska de överflödiga in i landstingshuset och vända papper?

Ni ledande i landstinget, välkomna ut i den riktiga verkligheten! Ett exempel: nattetid på 24 patienter så är vi två sjuksköterskor och en undersköterska. Tala om hur ni tänkt att minska där! Och förresten ser det lika slimmat ut på dagtid. Katastrofen närmar sig....

Orolig och arg sjuksköterska

 

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.