2016-01-29 06:00

2016-01-29 14:24

Tiggeri vid dörren

TIGGERI

Nu har romerna utökat sin tiggande verksamhet från butikerna till att göra hembesök.

I lördags- och söndagskväll fick jag besök i mitt hem på Hammarö av tiggande romer i arbetsför ålder 25-30 år, som ville ha pengar. Jag blev både förvånad och rädd när jag förstod att helt plötsligt har du dom nästan inne i ditt hus.

Vad händer om man har yngre barn som är ensamma hemma? Kliver dom då bara in eller? Det fenomenet har dom ju praktiserats hos äldre människor. Nej, nu måste det bli ett slut på detta. Om dom sitter utanför en affär är väl en sak men jag vill inte ha dom runt min husknut. Vad blir nästa steg ? Skall dom ha pengarna swishade till sig?

Janne

 

I lördags- och söndagskväll fick jag besök i mitt hem på Hammarö av tiggande romer i arbetsför ålder 25-30 år, som ville ha pengar. Jag blev både förvånad och rädd när jag förstod att helt plötsligt har du dom nästan inne i ditt hus.

Vad händer om man har yngre barn som är ensamma hemma? Kliver dom då bara in eller? Det fenomenet har dom ju praktiserats hos äldre människor. Nej, nu måste det bli ett slut på detta. Om dom sitter utanför en affär är väl en sak men jag vill inte ha dom runt min husknut. Vad blir nästa steg ? Skall dom ha pengarna swishade till sig?

Janne

 

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.