2016-01-29 06:00

2016-01-29 06:00

Tiggarna är en skam för EU

Ond cirkel om romska barn inte får gå i skolan

Utanför varenda större affär i varenda samhälle i Sverige sitter det en romsk tiggare från Rumänien.

Det blir flera tusen personer bara här i Sverige! Människor i arbetsför ålder som ofta har lämnat sina barn att i bästa fall tas om hand av släktingar i hemlandet. De romska tiggarna är i många fall analfabeter, vilket nu också deras barn blir eftersom ingen ser till att de går i skolan. Nästa generation tiggare således! Förbjud tiggeriet! Ställ krav i EU att alla skall få obligatorisk skolgång så de lär sig läsa för att bryta mönstret! Och för att kunna ta ett riktigt arbete.

I Europa är det ingen som vill ta ansvar för sina romska medborgare! Det är en skam för EU! Vill vi verkligen ha dessa passiviserade romer sitta och förnedra sig med att behöva tigga?

Jag tycker så synd om dem och känner stor uppgivenhet. Och vi hjälper dem inte med att lägga en liten slant i deras mugg, vi bara dövar vårt eget samvete för stunden.

Tänk efter

 

Det blir flera tusen personer bara här i Sverige! Människor i arbetsför ålder som ofta har lämnat sina barn att i bästa fall tas om hand av släktingar i hemlandet. De romska tiggarna är i många fall analfabeter, vilket nu också deras barn blir eftersom ingen ser till att de går i skolan. Nästa generation tiggare således! Förbjud tiggeriet! Ställ krav i EU att alla skall få obligatorisk skolgång så de lär sig läsa för att bryta mönstret! Och för att kunna ta ett riktigt arbete.

I Europa är det ingen som vill ta ansvar för sina romska medborgare! Det är en skam för EU! Vill vi verkligen ha dessa passiviserade romer sitta och förnedra sig med att behöva tigga?

Jag tycker så synd om dem och känner stor uppgivenhet. Och vi hjälper dem inte med att lägga en liten slant i deras mugg, vi bara dövar vårt eget samvete för stunden.

Tänk efter

 

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.