2016-01-29 06:00

2016-01-29 06:00

"Pojkar är pojkar..."

KÖNSROLLERL

Jag fikar i Mitticity, Karlstad. Bredvid mig i kaféet leker tre små barn i femårsåldern, två flickor och en pojke. Pojken slår en av flickorna. Hon börjar gråta och slår tillbaka. Flickans mamma, som har suttit intill, kommer fram.

”Så får du inte göra. Du får leka snällt och inte slåss.” Säger mamman – till flickan...

Hon skrattar lite och säger ursäktande till sin väninna, som av allt att döma är pojkens mamma: ”Han är ju en pojke.”

Den gråtande flickan tröstas och barnen fortsätter att leka. De jagar varandra runt i kaféet i ett ganska lugnt tempo. Men det dröjer inte länge förrän flickan börjar gråta igen. Pojken har slagit henne ännu en gång.

Mamman kramar om sin dotter. Pojken får, liksom förra gången, ingen tillsägelse.

AB

”Så får du inte göra. Du får leka snällt och inte slåss.” Säger mamman – till flickan...

Hon skrattar lite och säger ursäktande till sin väninna, som av allt att döma är pojkens mamma: ”Han är ju en pojke.”

Den gråtande flickan tröstas och barnen fortsätter att leka. De jagar varandra runt i kaféet i ett ganska lugnt tempo. Men det dröjer inte länge förrän flickan börjar gråta igen. Pojken har slagit henne ännu en gång.

Mamman kramar om sin dotter. Pojken får, liksom förra gången, ingen tillsägelse.

AB

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.