2016-01-28 09:04

2016-01-28 09:04

Fastighetsmäklarna verkar bara bli allt mer påstridiga

HUSMARKNAD: Upplever sig som trakasserad

Varför blir vi trakasserade av mäklare, bara för att vi bor kvar i våra hus?

Nästan dagligen kommer olika typer av uppmaningar om att det är dags att lämna för att andra behöver vårt hus. Arbetssätten skiftar från skrivna meddelanden med texter som ”vi saknar hus i ert område”, ”vi har nyligen sålt i närheten och flera spekulanter blev över som gärna vill köpa”, ”vi är duktiga på att sälja just i ert område”... Underförstått: är det verkligen inte dags att flytta nu?

Man har också börjat med telefonkontakter i samma ärende.

Några erbjudanden om alternativt boende för oss som uppmanas att sälja ingår inte. Vi ska bara ur vägen eftersom vi tycks hindra affärerna! Kan det verkligen överensstämma med god fastighetsmäklarsed att agera enligt ovan? Nix-spärr för påringning av mäklare är också önskvärt att det inrättas.

Enligt media finns det alldeles för många mäklare som tydligen blir mer och mer desperata i sin marknadsföring. Vi har därför skrivit upp vilka mäklarföretag som absolut inte kommer i fråga för ett uppdrag när det blir aktuellt att sälja!

S-A

Nästan dagligen kommer olika typer av uppmaningar om att det är dags att lämna för att andra behöver vårt hus. Arbetssätten skiftar från skrivna meddelanden med texter som ”vi saknar hus i ert område”, ”vi har nyligen sålt i närheten och flera spekulanter blev över som gärna vill köpa”, ”vi är duktiga på att sälja just i ert område”... Underförstått: är det verkligen inte dags att flytta nu?

Man har också börjat med telefonkontakter i samma ärende.

Några erbjudanden om alternativt boende för oss som uppmanas att sälja ingår inte. Vi ska bara ur vägen eftersom vi tycks hindra affärerna! Kan det verkligen överensstämma med god fastighetsmäklarsed att agera enligt ovan? Nix-spärr för påringning av mäklare är också önskvärt att det inrättas.

Enligt media finns det alldeles för många mäklare som tydligen blir mer och mer desperata i sin marknadsföring. Vi har därför skrivit upp vilka mäklarföretag som absolut inte kommer i fråga för ett uppdrag när det blir aktuellt att sälja!

S-A

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.