2016-01-23 06:00

2016-01-23 06:00

Lång väntan utan mat och dryck

CENTRALSJUKHUSET:

Fredag 15/1 åkte jag in till akuten vid 19-tiden och blev naturligtvis sittande i många timmar. I samma väntrum satt en äldre kvinna som hade kommit dit klockan 15. Hon hade ingen anhörig med sig och hade inte fått någon mat eller dryck på hela tiden, och ingen hade frågat henne heller om hon önskade något.

När vi åkte hem vid midnatt var hon fortfarande kvar i korridoren och verkade ganska förvirrad...

Har inte personalen ansvar att ta hand om en så gammal kvinna och ge henne något att äta och dricka under så lång tid?

Det satt även andra patienter också hade väntat sedan 15-tiden. Dessutom var det ett mycket torftigt väntrum utan varken tv eller tavlor på väggarna, med endast några gamla barnböcker i en hylla. Det finns ju tv i väldigt många väntrum, men alltså inte på akuten där man sitter i många timmar.

Ta ert ansvar och ordna bättre förutsättningar för akutens patienter!

Fabo

Fredag 15/1 åkte jag in till akuten vid 19-tiden och blev naturligtvis sittande i många timmar. I samma väntrum satt en äldre kvinna som hade kommit dit klockan 15. Hon hade ingen anhörig med sig och hade inte fått någon mat eller dryck på hela tiden, och ingen hade frågat henne heller om hon önskade något.

När vi åkte hem vid midnatt var hon fortfarande kvar i korridoren och verkade ganska förvirrad...

Har inte personalen ansvar att ta hand om en så gammal kvinna och ge henne något att äta och dricka under så lång tid?

Det satt även andra patienter också hade väntat sedan 15-tiden. Dessutom var det ett mycket torftigt väntrum utan varken tv eller tavlor på väggarna, med endast några gamla barnböcker i en hylla. Det finns ju tv i väldigt många väntrum, men alltså inte på akuten där man sitter i många timmar.

Ta ert ansvar och ordna bättre förutsättningar för akutens patienter!

Fabo

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.