2016-01-22 06:00

2016-01-22 06:00

Tillåt endast 0,0 promille

RATTFYLLERI:

Det sker omkring 15 000 onyktra körningar varje dag i Sverige. Om du blir haffad och dömd för rattfylleri – gränsen går vid 0,2 promille – kan du mista körkortet i ett år. Jag tycker att det borde vara för livet.

Det fordras stor uppmärksamhet och vaksamhet när man framför ett fordon i dagens trafik, så det krävs att man är helnykter. Därför vore klokt att sätta ner gränsen till 0,0 promille.

Bo Grapenskog

Det sker omkring 15 000 onyktra körningar varje dag i Sverige. Om du blir haffad och dömd för rattfylleri – gränsen går vid 0,2 promille – kan du mista körkortet i ett år. Jag tycker att det borde vara för livet.

Det fordras stor uppmärksamhet och vaksamhet när man framför ett fordon i dagens trafik, så det krävs att man är helnykter. Därför vore klokt att sätta ner gränsen till 0,0 promille.

Bo Grapenskog

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.