2016-01-22 06:00

2016-01-22 06:00

Minns skolkunskaperna

MÅNGKULTUR:

Svar till signaturen Svarande (NWT 18/1):

Nej, jag har inte glömt vad jag lärde mig i skolan om kulturens betydelse för ett lands utveckling. Ett monokulturellt land, om det finns ett sådant, lever väl kvar i stenåldern. Det jag syftar på i min insändare är tillståndet i världens multikulturer; länder med många etniska och religiösa folkgrupper. Det förefaller som om visionen om ett mångkulturellt lyckorike har blivit något av en dogm hos oss här i västerlandet. Verkligheten visar däremot något helt annat. I samhällen där olika religiösa och etniska grupper samsas om utrymmet hyser medborgarna mindre tillit till varandra än i homogena samhällen. I dag ser vi detta tydligare än någonsin.

Frågande

Svar till signaturen Svarande (NWT 18/1):

Nej, jag har inte glömt vad jag lärde mig i skolan om kulturens betydelse för ett lands utveckling. Ett monokulturellt land, om det finns ett sådant, lever väl kvar i stenåldern. Det jag syftar på i min insändare är tillståndet i världens multikulturer; länder med många etniska och religiösa folkgrupper. Det förefaller som om visionen om ett mångkulturellt lyckorike har blivit något av en dogm hos oss här i västerlandet. Verkligheten visar däremot något helt annat. I samhällen där olika religiösa och etniska grupper samsas om utrymmet hyser medborgarna mindre tillit till varandra än i homogena samhällen. I dag ser vi detta tydligare än någonsin.

Frågande

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.