2016-01-21 06:00

2016-01-21 06:00

Borde ha råd att köpa bostad utan att mygla med Kommunal

WALLSTRÖMAFFÄREN: Hon är god för 25 miljoner kronor

Miljonären Margot Wallström (S) borde ha råd att köpa sig en egen lägenhet utan att mygla med den skrupelfria, oansvariga styrelsen i Kommunal. När hon 2010 lämnade sitt uppdrag som EU-kommissionär och återvände till Sverige var hon riktigt rik. Som EU-kommissionär hade hon haft en furstlig månadslön på 237 680 kronor. Sammanlagt hade hon i EU tjänat 19 miljoner efter skatt. I motsats till sina partikamrater betalade hon bara den låga EU-skatten – inget till den svenska staten.

Utöver lönen hade hon 55 017 kronor i olika bidrag och tillägg per månad, och de flesta luncher och middagar var representation eller så bjöd någon av de 15 000 ackrediterade lobbyisterna från globala storföretag – till exempel Monsanto, som fick Margot Wallström att ändra sig och säga ja till GMO-produkter i jordbruket och i livsmedel.

När Margot Wallström kom hem från Bryssel hade hon i likhet med sin partiledare Göran Persson kunnat köpa en herrgård bara för sitt avgångsvederlag på 5 miljoner kronor. Hon kommer också från EU att 1,2 miljoner om året i pension efter att hon fyllt 65 år, och hon har även andra uppdrag i bankstyrelser och i internationella organisationer med mera. Pension från riksdag och regering ligger också och väntar.

2013 fick hon som egenföretagare ett genusprojekt på Postkodlotteriet vars lön är hemligstämplad. Wallström är i dag god för en förmögenhet på runt 25 miljoner.

Rune Lanestrand

Miljonären Margot Wallström (S) borde ha råd att köpa sig en egen lägenhet utan att mygla med den skrupelfria, oansvariga styrelsen i Kommunal. När hon 2010 lämnade sitt uppdrag som EU-kommissionär och återvände till Sverige var hon riktigt rik. Som EU-kommissionär hade hon haft en furstlig månadslön på 237 680 kronor. Sammanlagt hade hon i EU tjänat 19 miljoner efter skatt. I motsats till sina partikamrater betalade hon bara den låga EU-skatten – inget till den svenska staten.

Utöver lönen hade hon 55 017 kronor i olika bidrag och tillägg per månad, och de flesta luncher och middagar var representation eller så bjöd någon av de 15 000 ackrediterade lobbyisterna från globala storföretag – till exempel Monsanto, som fick Margot Wallström att ändra sig och säga ja till GMO-produkter i jordbruket och i livsmedel.

När Margot Wallström kom hem från Bryssel hade hon i likhet med sin partiledare Göran Persson kunnat köpa en herrgård bara för sitt avgångsvederlag på 5 miljoner kronor. Hon kommer också från EU att 1,2 miljoner om året i pension efter att hon fyllt 65 år, och hon har även andra uppdrag i bankstyrelser och i internationella organisationer med mera. Pension från riksdag och regering ligger också och väntar.

2013 fick hon som egenföretagare ett genusprojekt på Postkodlotteriet vars lön är hemligstämplad. Wallström är i dag god för en förmögenhet på runt 25 miljoner.

Rune Lanestrand

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.