2016-01-21 06:00

2016-01-21 06:00

Är dyrast – men ändå stoltast...

PRISER:

I förra veckan redovisades PRO:s stora prisundersökning. Återigen var Coop dyrast. I Värmland kom de först på åttonde plats bland stormarknader och större butiker, efter sex Icabutiker som var billigare. Bland små och mindre butiker var det ännu värre.

Själv bor jag i Kil och konstaterar att Coop är drygt 18 procent dyrare än Ica. För en tvåbarnsfamilj med en matkostnad på 6 500 kronor per månad ger det en merkostnad på cirka 1 200, eller 14 400 kronor per år. Mycket pengar!

Jag slutade handla på Coop i samband med skandalerna runt höga chefslöner och annat mygel. När jag ser dessa siffror stärks jag i min övertygelse att det var ett bra beslut.

Man frågar sig vad Coops slogan ”Vi är stoltare än någonsin” står för. Kan man vara stolt när man är dyrast?

Kilsbo

I förra veckan redovisades PRO:s stora prisundersökning. Återigen var Coop dyrast. I Värmland kom de först på åttonde plats bland stormarknader och större butiker, efter sex Icabutiker som var billigare. Bland små och mindre butiker var det ännu värre.

Själv bor jag i Kil och konstaterar att Coop är drygt 18 procent dyrare än Ica. För en tvåbarnsfamilj med en matkostnad på 6 500 kronor per månad ger det en merkostnad på cirka 1 200, eller 14 400 kronor per år. Mycket pengar!

Jag slutade handla på Coop i samband med skandalerna runt höga chefslöner och annat mygel. När jag ser dessa siffror stärks jag i min övertygelse att det var ett bra beslut.

Man frågar sig vad Coops slogan ”Vi är stoltare än någonsin” står för. Kan man vara stolt när man är dyrast?

Kilsbo

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.