2016-01-18 06:00

2016-01-18 06:00

Bortglömda skolkunskaper

MÅNGKULTUR:

Svar till signaturen Frågande (NWT 14/1):

Det verkar som om du har glömt bort allt du läste i skolan. Astronomin kommer från muslimerna, matematiken från araberna, fransmännen tog hit kulturen, tyskarna handeln, belgarna vår basindustri, vår religion kommer från Mellanöstern, och musiken har influenser från England och USA. Bara för att ta några exempel som visar att utan mångkultur hade Sverige inte varit ett så framstående land.

Svarande

Svar till signaturen Frågande (NWT 14/1):

Det verkar som om du har glömt bort allt du läste i skolan. Astronomin kommer från muslimerna, matematiken från araberna, fransmännen tog hit kulturen, tyskarna handeln, belgarna vår basindustri, vår religion kommer från Mellanöstern, och musiken har influenser från England och USA. Bara för att ta några exempel som visar att utan mångkultur hade Sverige inte varit ett så framstående land.

Svarande

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.