2016-01-16 06:00

2016-01-16 06:00

Stoppa saltningen av vintervägar!

TRAFIK:

Varför saltar Trafikverket på våra oplogade vägar? Det är ju förenat med livsfara! Saltning borde förbjudas vid snöväder! Det går så bra att åka i lite snö, bara det plogas ordentligt. Lägg pengarna på det i stället och salta enbart när det är ishalka bara.

Problemet med saltning uppstår då man ska köra om: det bildas modd som inget vinterdäck i värden klarar av. Varför köra om? Jo, det finns personer som egentligen inte borde vara ute och köra i vinterväglag – de kör så sakta att det bildas köer och faran uppstår när man kör om dessa och får släpp i modden...

Så Trafikverket, låt det vara vinterväglag! Då kör folk efter förstånd och anpassar hastigheten. När det saltas tror vissa att det är bart som på sommaren och kör fortare varpå det inträffar olyckor på grund av moddsträngarna – inte för att det finns snö på vägen.

På grund av saltningen går det även åt en massa spolarvätska varje vinter också. Är det miljövänligt?

Det var bättre förr

Varför saltar Trafikverket på våra oplogade vägar? Det är ju förenat med livsfara! Saltning borde förbjudas vid snöväder! Det går så bra att åka i lite snö, bara det plogas ordentligt. Lägg pengarna på det i stället och salta enbart när det är ishalka bara.

Problemet med saltning uppstår då man ska köra om: det bildas modd som inget vinterdäck i värden klarar av. Varför köra om? Jo, det finns personer som egentligen inte borde vara ute och köra i vinterväglag – de kör så sakta att det bildas köer och faran uppstår när man kör om dessa och får släpp i modden...

Så Trafikverket, låt det vara vinterväglag! Då kör folk efter förstånd och anpassar hastigheten. När det saltas tror vissa att det är bart som på sommaren och kör fortare varpå det inträffar olyckor på grund av moddsträngarna – inte för att det finns snö på vägen.

På grund av saltningen går det även åt en massa spolarvätska varje vinter också. Är det miljövänligt?

Det var bättre förr

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.