2016-01-14 06:00

2016-01-14 06:00

Sätt stopp för privatpersoner

FYRVERKERIER:

Det finns lokala föreskrifter om var och när man får använda fyrverkerier, men de flesta bryr sig inte om dessa regler och kontrollen av att reglerna följs är obefintlig.

Det är svårt att se hur sunt förnuft ska kunna råda bot på olägenheterna med fyrverkerier. Skolor har bränts ned; bostadshus har förstörts genom bränder, orsakade av fyrverkerier; och barn har träffats av raketer... Det borde det bli förbud för privatpersoner att köpa fyrverkerier, för uppenbarligen kan inte alla hantera fyrverkerier på ett säkert sätt. Både vilda och tama djur blir skrämda, när inte reglerna följs.

Endast organisationer ska kunna köpa fyrverkerier, och det ska läggas ett stort ansvar på dem som hanterar pyroteknik plus att det kontrolleras att reglerna för hantering av fyrverkerier följs.

Kenneth i Hagfors

Det finns lokala föreskrifter om var och när man får använda fyrverkerier, men de flesta bryr sig inte om dessa regler och kontrollen av att reglerna följs är obefintlig.

Det är svårt att se hur sunt förnuft ska kunna råda bot på olägenheterna med fyrverkerier. Skolor har bränts ned; bostadshus har förstörts genom bränder, orsakade av fyrverkerier; och barn har träffats av raketer... Det borde det bli förbud för privatpersoner att köpa fyrverkerier, för uppenbarligen kan inte alla hantera fyrverkerier på ett säkert sätt. Både vilda och tama djur blir skrämda, när inte reglerna följs.

Endast organisationer ska kunna köpa fyrverkerier, och det ska läggas ett stort ansvar på dem som hanterar pyroteknik plus att det kontrolleras att reglerna för hantering av fyrverkerier följs.

Kenneth i Hagfors

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.