2016-01-14 06:00

2016-01-14 06:00

En extremt inskränkt attityd

FYRVERKERIER: Ingen ska behöva vika ner sig för olagligheter

Svar till Sofie Lind (NWT 11/1):

Ibland har jag svårt att veta om personer som du menar allvar eller inte, men tyvärr tror jag – med tanke på din extremt inskränkta ton och attityd – att du är allvarlig.

Du tycker att vi med skotträdda hundar ska flytta när det skjuts fyrverkerier, men tyvärr har ju inte alla möjligheten att flytta till något ställe där det är ”minst tio mil till närmsta granne”...

Du tycker också att vi skyller på andra när olagliga handlingar begås. Så om du ser en våldtäkt, ett rån eller människor som kör vänstertrafik bör du i stället flytta för att slippa se det? Jättedumt exempel, jag vet, lika dumt som ditt förslag! Att skjuta fyrverkerier annat än på nyårsaftons kväll är nämligen olagligt. De flesta av oss hundägare kan acceptera fyrverkerier vid tolvslaget, för då kan vi vara förberedda, stänga in oss och hundarna och lida i tysthet. Dock är det ju det vansinniga skjutandet två veckor innan och efter nyår som vi ”gnäller” på, då våra hundar ju behöver få göra av sig ute utan en hjärtattack, men det struntar antagligen du i...

Sedan är det ju faktiskt inte bara vi och hundarna som far illa. Samtliga vilda djur, människor med trauman och även de privatpersonerna som har fått i sig lite för mycket vid skjutandet tar skada. De sistnämnda sympatiserar jag dock lika lite med som du gör med hundarna. Det skjuts upp extremt mycket tungmetaller som tar århundraden för vår miljö att återhämta sig från, och det ligger skräp överallt.

De enorma summor som bokstavligt talat går upp i rök skulle kunna användas betydligt bättre, i stället för att roa vuxna människor i några minuter en gång om året i sann egoistisk anda. Så, inte nog med att du stoppar foten i munnen rätt rejält genom att gnälla på folk du tycker gnäller – du verkar dessutom rakt igenom vara en egoist som hade väldigt mycket otur när du tänkte.

Erica

Svar till Sofie Lind (NWT 11/1):

Ibland har jag svårt att veta om personer som du menar allvar eller inte, men tyvärr tror jag – med tanke på din extremt inskränkta ton och attityd – att du är allvarlig.

Du tycker att vi med skotträdda hundar ska flytta när det skjuts fyrverkerier, men tyvärr har ju inte alla möjligheten att flytta till något ställe där det är ”minst tio mil till närmsta granne”...

Du tycker också att vi skyller på andra när olagliga handlingar begås. Så om du ser en våldtäkt, ett rån eller människor som kör vänstertrafik bör du i stället flytta för att slippa se det? Jättedumt exempel, jag vet, lika dumt som ditt förslag! Att skjuta fyrverkerier annat än på nyårsaftons kväll är nämligen olagligt. De flesta av oss hundägare kan acceptera fyrverkerier vid tolvslaget, för då kan vi vara förberedda, stänga in oss och hundarna och lida i tysthet. Dock är det ju det vansinniga skjutandet två veckor innan och efter nyår som vi ”gnäller” på, då våra hundar ju behöver få göra av sig ute utan en hjärtattack, men det struntar antagligen du i...

Sedan är det ju faktiskt inte bara vi och hundarna som far illa. Samtliga vilda djur, människor med trauman och även de privatpersonerna som har fått i sig lite för mycket vid skjutandet tar skada. De sistnämnda sympatiserar jag dock lika lite med som du gör med hundarna. Det skjuts upp extremt mycket tungmetaller som tar århundraden för vår miljö att återhämta sig från, och det ligger skräp överallt.

De enorma summor som bokstavligt talat går upp i rök skulle kunna användas betydligt bättre, i stället för att roa vuxna människor i några minuter en gång om året i sann egoistisk anda. Så, inte nog med att du stoppar foten i munnen rätt rejält genom att gnälla på folk du tycker gnäller – du verkar dessutom rakt igenom vara en egoist som hade väldigt mycket otur när du tänkte.

Erica

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.