2016-01-13 06:00

2016-01-13 06:00

"Dåtidens spel håller inte i dag"

ISHOCKEY

Inför säsongen 2015-2016 lovordades FBK för sina fina värvningar. Guldchans trodde många.

Men vad blev av detta?

Jo, Färjestad ”harvar” runt i mitten av tabellen. Spelet är tidvis bra men ofta rörigt.

Jag hörde på Hockeylördag för en tid sedan ”Virus” Lindberg uttala sig om att utmaningen för tidigare spelare som tränare är att inse att det spel de själva spelade inte håller i dag. Detta är exakt problemet för Tommy Samuelsson. Utvecklingen inom hockeyn har lett till en snabbare och mer offensiv hockey. Då gäller inte dump and chase, burskydd och omstart långt ner i egen zon. Snabba spelvändningar, bra passpel och stark skridskoåkning är det som gäller.

Under Tommys ledarskap har han lyckats med att FBK inte kom till slutspel våren 2015 för första gången på 24 år!! Och i lördags lyckades han med bravuren att FBK gick på pumpen som de inte gjort på 15 år. Bra meriter!

Nej, nu är det dags att rensa upp i kompisgänget. In med nya röster och nya ideér – annars hamnar vi långt ner i tabellen.

”FBK-fan trots allt”

Men vad blev av detta?

Jo, Färjestad ”harvar” runt i mitten av tabellen. Spelet är tidvis bra men ofta rörigt.

Jag hörde på Hockeylördag för en tid sedan ”Virus” Lindberg uttala sig om att utmaningen för tidigare spelare som tränare är att inse att det spel de själva spelade inte håller i dag. Detta är exakt problemet för Tommy Samuelsson. Utvecklingen inom hockeyn har lett till en snabbare och mer offensiv hockey. Då gäller inte dump and chase, burskydd och omstart långt ner i egen zon. Snabba spelvändningar, bra passpel och stark skridskoåkning är det som gäller.

Under Tommys ledarskap har han lyckats med att FBK inte kom till slutspel våren 2015 för första gången på 24 år!! Och i lördags lyckades han med bravuren att FBK gick på pumpen som de inte gjort på 15 år. Bra meriter!

Nej, nu är det dags att rensa upp i kompisgänget. In med nya röster och nya ideér – annars hamnar vi långt ner i tabellen.

”FBK-fan trots allt”

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.