2016-01-11 06:00

2016-01-15 10:17

Centern ser enbart fördelar

KARLSTAD: Svar på undran om ändrad detaljplan

Svar till signaturen Boende längs vägen (NWT 2/1):

Du ställer dig frågande till varför en detaljplan för området Alster-Lindrågen skulle ändras och hur beslutet kommer att gynna Karlstad miljömässigt.

Boendefrågor och bostadsbyggande är heta frågor i vår kommun just nu, och vi ser ett behov hos personer som vill bo kvar på landsbygden fast i andra boendeformer, större boyta eller även göra nybyggnationer. Då gäller det att från kommunens sida tillmötesgå detta så att fler människor kan vara med och bidra till vår tillväxt.

Det finns fler områden i Karlstad som liknar Alster-Lindrågen och som också vill utvecklas genom att flera har sett potentialen i orten eller området, och kanske inte bara vill bo där delar av året utan hela året. De kanske vill bedriva näringsverksamhet eller vara med och utveckla det lokala föreningslivet, för att nämna några goda aspekter.

Du beskriver faktorer som från miljösynpunkt ska beaktas och talar för att detaljplanen inte ska ändras, men det finns många andra faktorer som väger för inte minst det miljömässiga, tycker vi. Om fler bor på orten så finns det ett större underlag för att service i form av skola, affär, företag och föreningsliv bibehålls eller stärks, och då blir det kortare transporter för hela orten jämfört med att behöva åka till Karlstad. Även underlaget för bättre kommunikationer stärks såsom vägar, fibrer och kollektivtrafik med mera.

Vi hoppas på att med en ändring av detaljplanen för både ert och andra områden i Karlstad ska göra vår kommun attraktivare och att vår vision uppfylls, Livskvalité 100 000!

Andreas Pettersson (C)Marie Lundberg (C)

Kommunalråd och ordförande landsbygdsrådet

Svar till signaturen Boende längs vägen (NWT 2/1):

Du ställer dig frågande till varför en detaljplan för området Alster-Lindrågen skulle ändras och hur beslutet kommer att gynna Karlstad miljömässigt.

Boendefrågor och bostadsbyggande är heta frågor i vår kommun just nu, och vi ser ett behov hos personer som vill bo kvar på landsbygden fast i andra boendeformer, större boyta eller även göra nybyggnationer. Då gäller det att från kommunens sida tillmötesgå detta så att fler människor kan vara med och bidra till vår tillväxt.

Det finns fler områden i Karlstad som liknar Alster-Lindrågen och som också vill utvecklas genom att flera har sett potentialen i orten eller området, och kanske inte bara vill bo där delar av året utan hela året. De kanske vill bedriva näringsverksamhet eller vara med och utveckla det lokala föreningslivet, för att nämna några goda aspekter.

Du beskriver faktorer som från miljösynpunkt ska beaktas och talar för att detaljplanen inte ska ändras, men det finns många andra faktorer som väger för inte minst det miljömässiga, tycker vi. Om fler bor på orten så finns det ett större underlag för att service i form av skola, affär, företag och föreningsliv bibehålls eller stärks, och då blir det kortare transporter för hela orten jämfört med att behöva åka till Karlstad. Även underlaget för bättre kommunikationer stärks såsom vägar, fibrer och kollektivtrafik med mera.

Vi hoppas på att med en ändring av detaljplanen för både ert och andra områden i Karlstad ska göra vår kommun attraktivare och att vår vision uppfylls, Livskvalité 100 000!

Andreas Pettersson (C)Marie Lundberg (C)

Kommunalråd och ordförande landsbygdsrådet

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.