2016-01-07 06:00

2016-01-07 06:00

Ännu fler frågor rörande en tilltänkt moské på Rud

KARLSTAD: Flera oklarheter

Det verkar som om den planerade moskén på Rud kommer att bli av och redan nu kan man skönja oklarheter om vem som får tillträde samt vilken muslimsk inriktning som kommer dominera och sätta reglerna för de andra (NWT 31/12). Att den formellt har ett råd där alla inriktningar är representerade finns förvisso på pappret men hur kommer det bli i verkligheten?

Vad jag egentligen är ute efter är att fråga kommunen vilka kontroller som har gjorts runt projektet. Vilka är de som har sponsrat bygget med tiotals miljoner? Finns det några radikala element i bakgrunden? Om det när verksamheten är igång visar sig att det kommer hatpredikanter eller imamer som företräder extrema inriktningar, hur agerar kommunen då? Kommer kommunen ha insyn och möjlighet att påverka så att det inte blir en grogrund för radikalisering och rekrytering till IS?

Problemen – bland annat i Malmö, Göteborg och Stockholm – har ju varit många och jag undrar om samverkan med kommun och polis från dessa platser har gjorts i förebyggande syfte?

Realisten

Önskar att någon från kommunen kan svara på nedanstående.

Det verkar som om den planerade moskén på Rud kommer att bli av och redan nu kan man skönja oklarheter om vem som får tillträde samt vilken muslimsk inriktning som kommer dominera och sätta reglerna för de andra (NWT 31/12). Att den formellt har ett råd där alla inriktningar är representerade finns förvisso på pappret men hur kommer det bli i verkligheten?

Vad jag egentligen är ute efter är att fråga kommunen vilka kontroller som har gjorts runt projektet. Vilka är de som har sponsrat bygget med tiotals miljoner? Finns det några radikala element i bakgrunden? Om det när verksamheten är igång visar sig att det kommer hatpredikanter eller imamer som företräder extrema inriktningar, hur agerar kommunen då? Kommer kommunen ha insyn och möjlighet att påverka så att det inte blir en grogrund för radikalisering och rekrytering till IS?

Problemen – bland annat i Malmö, Göteborg och Stockholm – har ju varit många och jag undrar om samverkan med kommun och polis från dessa platser har gjorts i förebyggande syfte?

Realisten

Önskar att någon från kommunen kan svara på nedanstående.

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.