2016-01-05 06:00

2016-01-05 06:00

Skilj på religion och rasism

TV: Julen – en kristen högtid

Efter min insändare den 22/12 med synpunkter på valet av tv-värdinna i SVT har jag kritiserats av ett par insändarskribenter: ”Sofia 17 år” och Linus Eriksson.

Det är beklagligt att de inte har förstått vad de läser...

NWT:s insändarredaktör förstod innehållet och satte en egen rubrik på min insändare, antagligen som en vägledning för en del läsare. Min kritik gällde tv-ledningen och inte Gina Dirawi, som för övrigt skötte sig alldeles utmärkt i rutan.

Det är nämligen så att närmare 70 procent av Sveriges invånare tillhör Svenska kyrkan och är då per definition kristna. Sedan finns det ju också de som är mer eller mindre troende. Men så länge det finns många som på allvar betraktar julen som en kristen helg så bör man respektera detta, även på SVT.

Jag tycker inte att programledningen på SVT visade den respekt och finkänslighet inför julhelgen som man kunde begära, och det kan inte Gina Dirawi rå för.

Sedan tycker jag att både Sofia och Linus är lite väl vårdslösa i sina omdömen. Linus skriver om rasistiska påhopp, var han nu har fått det ifrån? Rasism och religion är inte riktigt samma sak, Linus!

För Sofia kan jag berätta att jag inte tittade på Kalle Anka. Jag var nämligen ute med hunden i Guds fria natur.

Hoppas att det har klarnat lite...

P-G Thunström

Efter min insändare den 22/12 med synpunkter på valet av tv-värdinna i SVT har jag kritiserats av ett par insändarskribenter: ”Sofia 17 år” och Linus Eriksson.

Det är beklagligt att de inte har förstått vad de läser...

NWT:s insändarredaktör förstod innehållet och satte en egen rubrik på min insändare, antagligen som en vägledning för en del läsare. Min kritik gällde tv-ledningen och inte Gina Dirawi, som för övrigt skötte sig alldeles utmärkt i rutan.

Det är nämligen så att närmare 70 procent av Sveriges invånare tillhör Svenska kyrkan och är då per definition kristna. Sedan finns det ju också de som är mer eller mindre troende. Men så länge det finns många som på allvar betraktar julen som en kristen helg så bör man respektera detta, även på SVT.

Jag tycker inte att programledningen på SVT visade den respekt och finkänslighet inför julhelgen som man kunde begära, och det kan inte Gina Dirawi rå för.

Sedan tycker jag att både Sofia och Linus är lite väl vårdslösa i sina omdömen. Linus skriver om rasistiska påhopp, var han nu har fått det ifrån? Rasism och religion är inte riktigt samma sak, Linus!

För Sofia kan jag berätta att jag inte tittade på Kalle Anka. Jag var nämligen ute med hunden i Guds fria natur.

Hoppas att det har klarnat lite...

P-G Thunström

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.