2016-01-04 06:00

2016-01-04 06:00

Klassad som icke skötsam

JOBBGARANTI: Han ville bara göra en studieresa...

Min son var med i jobbgarantin. Redan när han gick med hade han en resa inplanerad för att besöka sin bror, som arbetar utomlands. Vi kom överens om att detta var ett bra tillfälle för att se om broderns arbete kunde vara av intresse för honom i framtiden.

Vi resonerade om och hur han skulle berätta om resan för Arbetsförmedlingen. Ärlighet ska vara en grundläggande karaktär i hur man agerar, så jag föreslog att han skulle berätta om sin resa. Responsen och beslutet från Arbetsförmedlingen kom snabbt, med följande motivering: ”Missköter sig eller stör verksamheten enligt §12 första förordningen (2007:813) om jobbgaranti för ungdomar”.

Utöver det blev han avstängd från ersättning i 45 dagar.

Efter detta har jag nu lagt om hur jag berättar för mina söner om hur samhället fungerar, och hur man ska agera mot stat och myndigheter. Ärlighet är nu ersatt av ”lita aldrig på en myndighet, ifrågasätt statens legitimitet, sätt alltid dig själv i första hand och maximera alltid din egen nytta i kontakter med myndigheter”.

Tack, Arbetsförmedlingen, för att min son så tidigt fick känna på statens varma omhändertagande, och att han fick lära sig hur man ska agera i framtida kontakter med er och andra myndigheter!

Nils S

Min son var med i jobbgarantin. Redan när han gick med hade han en resa inplanerad för att besöka sin bror, som arbetar utomlands. Vi kom överens om att detta var ett bra tillfälle för att se om broderns arbete kunde vara av intresse för honom i framtiden.

Vi resonerade om och hur han skulle berätta om resan för Arbetsförmedlingen. Ärlighet ska vara en grundläggande karaktär i hur man agerar, så jag föreslog att han skulle berätta om sin resa. Responsen och beslutet från Arbetsförmedlingen kom snabbt, med följande motivering: ”Missköter sig eller stör verksamheten enligt §12 första förordningen (2007:813) om jobbgaranti för ungdomar”.

Utöver det blev han avstängd från ersättning i 45 dagar.

Efter detta har jag nu lagt om hur jag berättar för mina söner om hur samhället fungerar, och hur man ska agera mot stat och myndigheter. Ärlighet är nu ersatt av ”lita aldrig på en myndighet, ifrågasätt statens legitimitet, sätt alltid dig själv i första hand och maximera alltid din egen nytta i kontakter med myndigheter”.

Tack, Arbetsförmedlingen, för att min son så tidigt fick känna på statens varma omhändertagande, och att han fick lära sig hur man ska agera i framtida kontakter med er och andra myndigheter!

Nils S

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.