2016-01-04 06:00

2016-01-04 06:00

Dra tillbaka tillståndet på jakt

VARG:

Vad ska man med Högsta förvaltningsrätten till när Kammarrätten ändå gör som den vill ändå – eller, för att citera Anders Lind, kammarrättsråd i Sundsvall: ”4,6 eller 8 vargar mer eller mindre gör väl inget för populationen”? Det är ju levande varelser han pratar om, som om de vore en säck dynga!

Att det finns de som gläds över detta vet vi, för de får hålla på med det de brinner för, men det är ett slag för oss andra som värnar djuren. Det är kanske dags för en inventering av andra populationer också, förvalta det som verkligen behövs för att världen skulle vara en bra mycket trevligare plats utan all slakt och dödande för intresset skull!

Vad händer den dag de kommer underfund med att jakten inte skulle få ha ägt rum, som Naturskyddsföreningens ordförande Johanna Sandahl har påtalat? Dra tillbaka tillståndet och be om ursäkt till de djur som har blivit dödade? Återupplivning fungerar dåligt, som bekant.

Familjen Söder

Vad ska man med Högsta förvaltningsrätten till när Kammarrätten ändå gör som den vill ändå – eller, för att citera Anders Lind, kammarrättsråd i Sundsvall: ”4,6 eller 8 vargar mer eller mindre gör väl inget för populationen”? Det är ju levande varelser han pratar om, som om de vore en säck dynga!

Att det finns de som gläds över detta vet vi, för de får hålla på med det de brinner för, men det är ett slag för oss andra som värnar djuren. Det är kanske dags för en inventering av andra populationer också, förvalta det som verkligen behövs för att världen skulle vara en bra mycket trevligare plats utan all slakt och dödande för intresset skull!

Vad händer den dag de kommer underfund med att jakten inte skulle få ha ägt rum, som Naturskyddsföreningens ordförande Johanna Sandahl har påtalat? Dra tillbaka tillståndet och be om ursäkt till de djur som har blivit dödade? Återupplivning fungerar dåligt, som bekant.

Familjen Söder

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.