2016-01-04 06:00

2016-01-04 06:00

Aspekter på rekryteringen

MELLANSCHEFER:

Karlstads kommun, speciellt teknik- och fastighetsförvaltningen, rekryterar sina mellanchefer bland dem som har jobbat med sina jämlikar i 10–20 år: plötsligt blir din före detta arbetskompis chef över dig... Varför är det ingen som reagerar på det, att du ska ha lönesamtal med någon som du har suttit i lunchrummet och snackat med om hur dåliga löner vi har?

Men det är kulturen inom teknik & fastighet – de som fjäskar för cheferna blir så kallade arbetande förmän. Jag undrar om politikerna vet vad som händer på den här förvaltningen.

Kansas

Karlstads kommun, speciellt teknik- och fastighetsförvaltningen, rekryterar sina mellanchefer bland dem som har jobbat med sina jämlikar i 10–20 år: plötsligt blir din före detta arbetskompis chef över dig... Varför är det ingen som reagerar på det, att du ska ha lönesamtal med någon som du har suttit i lunchrummet och snackat med om hur dåliga löner vi har?

Men det är kulturen inom teknik & fastighet – de som fjäskar för cheferna blir så kallade arbetande förmän. Jag undrar om politikerna vet vad som händer på den här förvaltningen.

Kansas

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.