2015-12-31 06:00

2015-12-31 06:00

Kritik mot regeringen

:

Regeringen har under det gångna året blundat för och struntat i den enorma mängd människor som söker sig till Sverige. En del av dessa på flykt från krig och förföljelse och andra på jakt efter ett bättre liv. Ansvarslösheten hos politikerna har varit enorm och nu är situationen utom kontroll. Endast i år har notan för det akuta omhändertagandet kostat 70 000 000 000kr en summa lika stor som hela försvarsbudgeten samt rättsväsendet. De långsiktiga kostnaderna kan ingen ens bedöma där socialbidrag, bostadsbidrag, vårdbidrag mm ingår. Hur ska detta då betalas? Enligt Migrationsverkets siffror är ca 50% i sysselsättning efter 7-8 år och den beräkningen gjordes innan höstens massinvandring. Vilka jobb ska dessa människor ta? På en avbefolkad glesbygd dit vi skickat dem kan man knappast skapa några jobb och i storstäderna dit de förr eller senare kommer söka sig finns det oerhört begränsat med enklare låglöneyrken. Jo det är faktiskt så att de absolut flesta saknar någon relevant utbildning även om det hävdas att de har ”akademisk utbildning”vilket kan vara koranskola, bilmekaniker eller annat. Visst finns det en del med jämförbar akademisk utbildning men de ska ändå valideras samt lära sig språket innan de kan fajtas om anställning med våra universitetsutbildade. Ett annat akut område är bostadsbristen och det behöver byggas ca 500 000 bostäder på kort sikt. Från Mehmet Kaplan är det tyst och enstaka vansinniga idéer om att invandrarna själva ska få bygga sina bostäder kommer bland annat från Boverkets generaldirektör. Man häpnar över naiviteten. Nu kommer det ”bara”ca 3500/vecka vilket är mycket lägre än topparna i höstas men innebär ändå att vi i så fall kommer att ta emot fler 2016 än under 2015. För att få bukt med detta och få en fungerande asylmottagning på sikt måste vi avbryta mottagandet helt och hållet under ett antal år, ja du läste rätt, vi kan inte leva upp till asylrätten under rådande omständigheter. Ett tråkigt men nödvändigt beslut om vi ska kunna ha ett fungerande samhälle på längre sikt.

Realisten

Regeringen har under det gångna året blundat för och struntat i den enorma mängd människor som söker sig till Sverige. En del av dessa på flykt från krig och förföljelse och andra på jakt efter ett bättre liv. Ansvarslösheten hos politikerna har varit enorm och nu är situationen utom kontroll. Endast i år har notan för det akuta omhändertagandet kostat 70 000 000 000kr en summa lika stor som hela försvarsbudgeten samt rättsväsendet. De långsiktiga kostnaderna kan ingen ens bedöma där socialbidrag, bostadsbidrag, vårdbidrag mm ingår. Hur ska detta då betalas? Enligt Migrationsverkets siffror är ca 50% i sysselsättning efter 7-8 år och den beräkningen gjordes innan höstens massinvandring. Vilka jobb ska dessa människor ta? På en avbefolkad glesbygd dit vi skickat dem kan man knappast skapa några jobb och i storstäderna dit de förr eller senare kommer söka sig finns det oerhört begränsat med enklare låglöneyrken. Jo det är faktiskt så att de absolut flesta saknar någon relevant utbildning även om det hävdas att de har ”akademisk utbildning”vilket kan vara koranskola, bilmekaniker eller annat. Visst finns det en del med jämförbar akademisk utbildning men de ska ändå valideras samt lära sig språket innan de kan fajtas om anställning med våra universitetsutbildade. Ett annat akut område är bostadsbristen och det behöver byggas ca 500 000 bostäder på kort sikt. Från Mehmet Kaplan är det tyst och enstaka vansinniga idéer om att invandrarna själva ska få bygga sina bostäder kommer bland annat från Boverkets generaldirektör. Man häpnar över naiviteten. Nu kommer det ”bara”ca 3500/vecka vilket är mycket lägre än topparna i höstas men innebär ändå att vi i så fall kommer att ta emot fler 2016 än under 2015. För att få bukt med detta och få en fungerande asylmottagning på sikt måste vi avbryta mottagandet helt och hållet under ett antal år, ja du läste rätt, vi kan inte leva upp till asylrätten under rådande omständigheter. Ett tråkigt men nödvändigt beslut om vi ska kunna ha ett fungerande samhälle på längre sikt.

Realisten

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.