2015-12-30 06:00

2015-12-30 06:00

Skånska värre än värmländska

DIALEKTER:

Svar till signaturen Skrämmande (NWT 23/12):

Har man inget annat att reta sig på i livet än värmländska så har man nog ett ganska så tråkigt liv. Jag har åkt runt i Sverige och jobbat men har alltid blivit bemött med ett leende när folk hör att jag kommer från Värmland, och de som har varit här har positiva minnen av Värmland.

Däremot tycker jag att de flesta programledare i tv är från Skåne och den dialekten tycker jag är svårare att förstå. Heja Värmland!

Nightt Q

Svar till signaturen Skrämmande (NWT 23/12):

Har man inget annat att reta sig på i livet än värmländska så har man nog ett ganska så tråkigt liv. Jag har åkt runt i Sverige och jobbat men har alltid blivit bemött med ett leende när folk hör att jag kommer från Värmland, och de som har varit här har positiva minnen av Värmland.

Däremot tycker jag att de flesta programledare i tv är från Skåne och den dialekten tycker jag är svårare att förstå. Heja Värmland!

Nightt Q

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.