2015-12-21 06:00

2015-12-21 06:00

Flyr från klimatförändringar

BISTÅND: Arbetar preventivt mot nästa flyktingström

Vi-skogen är en bra organisation, enligt min uppfattning, vad gäller att hjälpa folk i Afrika att inte behöva fly av klimatskäl, social misär och svält samt för att stävja klimatförändringar.

Organisationens verksamhet bygger på att återplantera skog och övrig natur i drabbade områden, med syfte att i möjligaste mån att återställa naturen och därmed ge folk möjligheter att försörja sig i områden som har blivit utslagna på grund av att i princip all levande natur blivit utraderad. När naturen får hjälp så återhämtar den sig mycket snabbt i det varma klimat som råder i Afrika.

I sammanhanget är det värt att noterna att många fruktar att det ska bli stora skaror med klimatflyktingar framöver. Världen har under senare år ställts på hårda prov vad gäller att ta hand om flyktingar från krigshärjade länder. Dessvärre kan man inte påstå att den rikare delen av världens länder kollektivt har lyckats att ta hand om dessa stora flyktingströmmar, vilket i sig själv är en tragedi.

Nästa stora flyktingström ser ut att vara klimatflyktingar, vilka knappast skulle få något bättre mottagande än flyktingarna från krigshärjade områden. Ett sätt att minska eventuellt kommande klimatförändringar, och därmed strömmen av klimatflyktingar, är att satsa på projekt typ Vi-skogen. Hur vi än vänder oss så kommer vi att på något sätt att tvingas ta ställning till hur vi ska minska risken för klimatförändringar och därtill de flyktingströmmar som följer därav. Personligen vill jag hävda att ett bra sätt bland flera är att satsa på projekt typ Vi-skogen, som det går att läsa mer om på nätet.

Jag vill inte hävda att projekt som Vi-skogen löser alla kommande klimatproblem och flyktingfrågor, men det är troligen så stabilt att det är värt att satsa på.

Anders L Larsson

Vi-skogen är en bra organisation, enligt min uppfattning, vad gäller att hjälpa folk i Afrika att inte behöva fly av klimatskäl, social misär och svält samt för att stävja klimatförändringar.

Organisationens verksamhet bygger på att återplantera skog och övrig natur i drabbade områden, med syfte att i möjligaste mån att återställa naturen och därmed ge folk möjligheter att försörja sig i områden som har blivit utslagna på grund av att i princip all levande natur blivit utraderad. När naturen får hjälp så återhämtar den sig mycket snabbt i det varma klimat som råder i Afrika.

I sammanhanget är det värt att noterna att många fruktar att det ska bli stora skaror med klimatflyktingar framöver. Världen har under senare år ställts på hårda prov vad gäller att ta hand om flyktingar från krigshärjade länder. Dessvärre kan man inte påstå att den rikare delen av världens länder kollektivt har lyckats att ta hand om dessa stora flyktingströmmar, vilket i sig själv är en tragedi.

Nästa stora flyktingström ser ut att vara klimatflyktingar, vilka knappast skulle få något bättre mottagande än flyktingarna från krigshärjade områden. Ett sätt att minska eventuellt kommande klimatförändringar, och därmed strömmen av klimatflyktingar, är att satsa på projekt typ Vi-skogen. Hur vi än vänder oss så kommer vi att på något sätt att tvingas ta ställning till hur vi ska minska risken för klimatförändringar och därtill de flyktingströmmar som följer därav. Personligen vill jag hävda att ett bra sätt bland flera är att satsa på projekt typ Vi-skogen, som det går att läsa mer om på nätet.

Jag vill inte hävda att projekt som Vi-skogen löser alla kommande klimatproblem och flyktingfrågor, men det är troligen så stabilt att det är värt att satsa på.

Anders L Larsson

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.