2015-12-21 06:00

2015-12-21 06:00

Avgiften höjd med en tiondel

SAMÅK:

Samåk/Värmlandstrafik har höjt egenavgiften för färdtjänst från 45 till 50 kronor inom exempelvis Kils kommun, en höjning med drygt tio procent! Höjningen gjordes 13/12, brev om detta nådde en del resenärer 14–15/12, men en del har ännu meddelats.

Hur kan det bli på detta vis och hur motiverar man den hutlösa höjningen? Denna höjning drabbar de redan ekonomiskt svaga!

Undrande

Samåk/Värmlandstrafik har höjt egenavgiften för färdtjänst från 45 till 50 kronor inom exempelvis Kils kommun, en höjning med drygt tio procent! Höjningen gjordes 13/12, brev om detta nådde en del resenärer 14–15/12, men en del har ännu meddelats.

Hur kan det bli på detta vis och hur motiverar man den hutlösa höjningen? Denna höjning drabbar de redan ekonomiskt svaga!

Undrande

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.