2015-12-21 06:00

2015-12-21 06:00

Åk till IS men stanna kvar där!

KLARA BESKED:

Nu blir det mer och mer uppenbart att främst förvillade unga män med muslimska förtecken dras till den Islamiska staten och åker till Syrien för att strida för och med IS. Vilka vedervärdigheter som de där är med om blir tyvärr allt tydligt.

Om man nu inte kan tala dessa människor tillrätta är det väl okej att de åker till Syrien och IS. Men låt dem för Guds skull inte komma in i Sverige igen! Vi vet inte vilka idéer och planer de för med sig tillbaka. Säkert har de fått lära sig hantera olika vapen och kanske även planera för hemskheter här hemma.

Tyvärr går det väl inte med gällande lagstiftning att ta ifrån dem passen, men den hälsningen kan man i alla fall skicka med dem: åk till IS, om ni känner för det, men stanna för all del kvar där också – för vi vill inte ha några terrorister till Sverige!

Fredsvänner

Nu blir det mer och mer uppenbart att främst förvillade unga män med muslimska förtecken dras till den Islamiska staten och åker till Syrien för att strida för och med IS. Vilka vedervärdigheter som de där är med om blir tyvärr allt tydligt.

Om man nu inte kan tala dessa människor tillrätta är det väl okej att de åker till Syrien och IS. Men låt dem för Guds skull inte komma in i Sverige igen! Vi vet inte vilka idéer och planer de för med sig tillbaka. Säkert har de fått lära sig hantera olika vapen och kanske även planera för hemskheter här hemma.

Tyvärr går det väl inte med gällande lagstiftning att ta ifrån dem passen, men den hälsningen kan man i alla fall skicka med dem: åk till IS, om ni känner för det, men stanna för all del kvar där också – för vi vill inte ha några terrorister till Sverige!

Fredsvänner

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.