2015-12-18 06:00

2015-12-18 06:00

Tjockiskulturen har rotat sig

FETMA:

Man blir mörkrädd när man ser hur lite människor bryr sig om sin egen hälsa. I stället för att prioritera att inte överbelasta kroppen, så väljer tydligen de flesta i dåliga tider att sitta stilla med sina mobiltelefoner och surfplattor och äta obegränsat... Förstår inte folk att man blir överviktig och skadar sig själv genom att vara tjock och fet?

Det är allvarligt att skada sig själv på det sättet. Dagens unga som har normal kropp, det vill säga varken för smala eller för tjocka, kan vara stolta över att de undviker tjockiskulturen.

Och kom inte och säg det är en sjukdom att vara fet! Det är man själv som äter och sväljer, alltså tar ett eget ansvar.

Sofie

Man blir mörkrädd när man ser hur lite människor bryr sig om sin egen hälsa. I stället för att prioritera att inte överbelasta kroppen, så väljer tydligen de flesta i dåliga tider att sitta stilla med sina mobiltelefoner och surfplattor och äta obegränsat... Förstår inte folk att man blir överviktig och skadar sig själv genom att vara tjock och fet?

Det är allvarligt att skada sig själv på det sättet. Dagens unga som har normal kropp, det vill säga varken för smala eller för tjocka, kan vara stolta över att de undviker tjockiskulturen.

Och kom inte och säg det är en sjukdom att vara fet! Det är man själv som äter och sväljer, alltså tar ett eget ansvar.

Sofie

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.