2015-12-18 15:56

2015-12-18 15:56

Ljudet hackar och bilden fryser eller försvinner helt

FORSHAGA: Upprepade problem med fibernät

Vi har haft tv via fibernätet sedan vi fick kabel inkopplad i vår bostad för några år sedan. Vi var först väldigt nöjda med bra kvalitet på bild, men ganska snart började problemen: bilden frös, ljudet hackade och det blev många samtal till felanmälan. Flera gånger försvann också hela uppkopplingen och vi var utan tv kortare eller längre tider. Om det nu fungerar en månad så återkommer problemen med jämna mellanrum, och varje gång man ringer kan de bara säga att de själva ska lägga in en felanmälan.

Nu, precis innan jul, har vi varit utan tv i en vecka kan inte få svar vad som är på gång eller när vi kan tänkas få tillbaka uppkopplingen. Av ansvariga kan ingen kan nås på telefon eller höra av sig när man lämnar ett meddelande, varken på telefon eller mail.

Vi kommer att lösa vår tv-försörjning på annat sätt men vill varna andra som funderar på tv via fibernätet för att de fota kan bli av med bilden, utan minsta information, om de anlitar Karlstad stadsnät, åtminstone om de bor i Forshaga.

Förlorad kund

Vi har haft tv via fibernätet sedan vi fick kabel inkopplad i vår bostad för några år sedan. Vi var först väldigt nöjda med bra kvalitet på bild, men ganska snart började problemen: bilden frös, ljudet hackade och det blev många samtal till felanmälan. Flera gånger försvann också hela uppkopplingen och vi var utan tv kortare eller längre tider. Om det nu fungerar en månad så återkommer problemen med jämna mellanrum, och varje gång man ringer kan de bara säga att de själva ska lägga in en felanmälan.

Nu, precis innan jul, har vi varit utan tv i en vecka kan inte få svar vad som är på gång eller när vi kan tänkas få tillbaka uppkopplingen. Av ansvariga kan ingen kan nås på telefon eller höra av sig när man lämnar ett meddelande, varken på telefon eller mail.

Vi kommer att lösa vår tv-försörjning på annat sätt men vill varna andra som funderar på tv via fibernätet för att de fota kan bli av med bilden, utan minsta information, om de anlitar Karlstad stadsnät, åtminstone om de bor i Forshaga.

Förlorad kund

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.