2015-12-18 06:00

2015-12-18 06:00

Feg nation på åskådarplats

SVERIGE:

Frankrike har begärt militär hjälp av Sverige, helst i form av JAS Gripen-plan, för att bekämpa IS i Syrien och Irak. Men som vanligt fegar regeringen ur och säger nej. I stället vill man skicka några transportplan som ska verka utanför stridsområdena.

Gripenplanen har aldrig varit i strid, och den franska begäran skulle vara ett utmärkt tillfälle att visa vad planen går för i skarpt läge – inte minst för tänkbara utländska köpare.

Sorgligt nog har Sverige blivit en feg nation som helst sitter på åskådarplats och tycker att andra länder ska göra de farliga uppdragen. Det är skamligt!

Leif B

Frankrike har begärt militär hjälp av Sverige, helst i form av JAS Gripen-plan, för att bekämpa IS i Syrien och Irak. Men som vanligt fegar regeringen ur och säger nej. I stället vill man skicka några transportplan som ska verka utanför stridsområdena.

Gripenplanen har aldrig varit i strid, och den franska begäran skulle vara ett utmärkt tillfälle att visa vad planen går för i skarpt läge – inte minst för tänkbara utländska köpare.

Sorgligt nog har Sverige blivit en feg nation som helst sitter på åskådarplats och tycker att andra länder ska göra de farliga uppdragen. Det är skamligt!

Leif B

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.