2015-12-18 06:00

2015-12-18 06:00

Cykelvägarna är trafikfarliga

KIL/KARLSTAD: Samarbete över kommungränserna efterlyses

Vi är många som vill cykla mellan Kil och Karlstad, men den vägen vi har att cykla på är inte särskilt trygg, varken för cyklister eller fotgängare. Jag är övertygad om att många fler skulle ta initiativet att cykla i stället för att ta bilen, bara det fanns en trafiksäker cykelväg – något som skulle vara bra både för miljön och hälsan.

På vägen mellan Kil och Hynboholm förekommer mycket lastbilstrafik. Det är en smal väg vilket gör det svårt och osäkert att cykla där. Det har även hänt att cyklister blivit påkörda och dödade på den här vägen. Det finns också en del raksträckor på vägen där motortrafikanter ofta kör fortare än tillåtna 70 km/tim. Och det är likadant mellan Hynboholm och Grava: en hel del trafik på smala vägar och för lite plats åt oss cyklister.

Det finns mycket bra cykelvägar från Karlstad till andra kommuner, till exempel Forshaga, men ingen har satsat på en trygg cykelväg till och från Kil. Flera gånger tidigare har den här frågan tagits upp i Karlstad, och den har även diskuterats i Kils kommun. Men ännu har ingenting hänt.

Det behöver etableras ett samarbete mellan Kils och Karlstads kommuner, för det är verkligen dags att någon tar tag i detta!

Cyklist från Kil

Vi är många som vill cykla mellan Kil och Karlstad, men den vägen vi har att cykla på är inte särskilt trygg, varken för cyklister eller fotgängare. Jag är övertygad om att många fler skulle ta initiativet att cykla i stället för att ta bilen, bara det fanns en trafiksäker cykelväg – något som skulle vara bra både för miljön och hälsan.

På vägen mellan Kil och Hynboholm förekommer mycket lastbilstrafik. Det är en smal väg vilket gör det svårt och osäkert att cykla där. Det har även hänt att cyklister blivit påkörda och dödade på den här vägen. Det finns också en del raksträckor på vägen där motortrafikanter ofta kör fortare än tillåtna 70 km/tim. Och det är likadant mellan Hynboholm och Grava: en hel del trafik på smala vägar och för lite plats åt oss cyklister.

Det finns mycket bra cykelvägar från Karlstad till andra kommuner, till exempel Forshaga, men ingen har satsat på en trygg cykelväg till och från Kil. Flera gånger tidigare har den här frågan tagits upp i Karlstad, och den har även diskuterats i Kils kommun. Men ännu har ingenting hänt.

Det behöver etableras ett samarbete mellan Kils och Karlstads kommuner, för det är verkligen dags att någon tar tag i detta!

Cyklist från Kil

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.