2015-12-16 09:42

2015-12-16 09:42

Inte undra på att personal måste sluta på länsmuseet

KARLSTAD: Konstigheter kring ombyggnadsplaner och offerter

I samband med tidigare rabalder runt uppsägningarna på Värmlands museum framkom i pressen genom yttrande från museichefen att styrelsen och facket hela tiden var helt överens om procedurordningen i samband med uppsägningarna.

Nu får jag på omvägar höra att detta inte alls var fallet. Chefen – och styrelsen? – ville först att all personal skulle sägas upp. Det var först sedan facket protesterat mot detta som man blev överens.

Ligger det kanske något i ryktena på stan att chefen vill göra sig av med alla som inte håller med om allt? Och är det möjligen så att också styrelsen går i chefens ledband?

Tidigare har det ju i pressen också framkommit konstigheter i samband med ombyggnadsplaner och ej regelriktiga offerter i samband med dessa planer, som kostade museet enorma summor. Och landstinget – som väl äger huset – visste inte om någonting...

Undra på att man inte kan behålla all personal!

Vad är det som är på gång, och vad gör styrelsen?

Undrande, flitig museibesökare

I samband med tidigare rabalder runt uppsägningarna på Värmlands museum framkom i pressen genom yttrande från museichefen att styrelsen och facket hela tiden var helt överens om procedurordningen i samband med uppsägningarna.

Nu får jag på omvägar höra att detta inte alls var fallet. Chefen – och styrelsen? – ville först att all personal skulle sägas upp. Det var först sedan facket protesterat mot detta som man blev överens.

Ligger det kanske något i ryktena på stan att chefen vill göra sig av med alla som inte håller med om allt? Och är det möjligen så att också styrelsen går i chefens ledband?

Tidigare har det ju i pressen också framkommit konstigheter i samband med ombyggnadsplaner och ej regelriktiga offerter i samband med dessa planer, som kostade museet enorma summor. Och landstinget – som väl äger huset – visste inte om någonting...

Undra på att man inte kan behålla all personal!

Vad är det som är på gång, och vad gör styrelsen?

Undrande, flitig museibesökare

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.