2015-12-16 16:15

2015-12-16 16:15

Imponerad av hur jättebra vår hjärtsjukvård fungerar

VÄRMLAND: Snabbt, effektivt, professionellt omhändertagande

Jag träffades som ett hårt slag i bröstet, från ingenstans, och jag blev hängande över resväskan när jag var på väg till tågstationen för att åka till huvudstaden.

Jag fick hjälp med att ta mig inomhus och ringde 112. Den som svarade förstod genast den akuta situationen och sa nästan direkt: ”Ambulansen är på väg.” Jag fick råd om hur jag skulle ligga och snart stod ambulanspersonal och tog hand om mig. Sedan stod det inte länge på innan läkare var på plats och tog över. Snabbtransport till Centralsjukhuset i Karlstad, CSK, och där var operationsteamet uppdaterat och färdigt att ordna igång blodcirkulationen för mitt hjärta mig.

Allt klaffade till 100 procent: från det att 112 kontaktades klockan 10.10 var jag opererad och på sal 12.05. Kan 112 och sjukvården bli bättre?

Alla inblandade gjorde ett fantastiskt bra arbete. Även uppföljningen var professionell. Och alla målvärden är med marginal uppnådda. Jag ser med tillförsikt fram mot julfirande med barn, barnbarn och övrig släkt. Heder åt 112 och hjärtavdelningen på CSK!

Jan-Erik Hallberg, 44

Jag träffades som ett hårt slag i bröstet, från ingenstans, och jag blev hängande över resväskan när jag var på väg till tågstationen för att åka till huvudstaden.

Jag fick hjälp med att ta mig inomhus och ringde 112. Den som svarade förstod genast den akuta situationen och sa nästan direkt: ”Ambulansen är på väg.” Jag fick råd om hur jag skulle ligga och snart stod ambulanspersonal och tog hand om mig. Sedan stod det inte länge på innan läkare var på plats och tog över. Snabbtransport till Centralsjukhuset i Karlstad, CSK, och där var operationsteamet uppdaterat och färdigt att ordna igång blodcirkulationen för mitt hjärta mig.

Allt klaffade till 100 procent: från det att 112 kontaktades klockan 10.10 var jag opererad och på sal 12.05. Kan 112 och sjukvården bli bättre?

Alla inblandade gjorde ett fantastiskt bra arbete. Även uppföljningen var professionell. Och alla målvärden är med marginal uppnådda. Jag ser med tillförsikt fram mot julfirande med barn, barnbarn och övrig släkt. Heder åt 112 och hjärtavdelningen på CSK!

Jan-Erik Hallberg, 44

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.