2015-12-15 06:00

2015-12-15 06:00

"Onödiga pengar på hockey"

BANDY

Nyligen skulle runt 40 ungdomar från Värmlands bandylag samlas på Tingvalla för att ha en rolig dag med mycket skridskor. Men istället blev det en kort dag med barmarksträning och teori.

Nästan hälften av alla som kom behövde åka i mer än en timme för att komma till Karlstad.

Eftersom det är så varmt håller sig inte isen, och bandylagen får ingen träningsis. A-lagen i Karlstad halkar då efter många andra lag i Sverige, och det de får att träna på när det inte finns bandyis är en liten hockeyrink.

Ett annat problem är att bandyn ej prioriteras vilket hockeyn alltid görs. Onödiga pengar läggs på hockeyn, de pengarna skulle kunna gå till en hall på Tingvalla istället.

Visst, hockeyn kanske har mer folk men anledningar finns. Till exempel föräldrar vars barn vill börja med någon sport och då kan det vara mer lockande att sitta i en varm cafeteria istället för att stå och frysa på Tingvalla. Alla sporter borde ha samma förutsättningar!

Karlstads kommun borde skärpa sig och börja hjälpa bandyn med att bygga en hall!

Nu är det dags att det blir någon rättvisa mellan hockeyn och bandyn!

”Tindra & Vendela”

 

Nästan hälften av alla som kom behövde åka i mer än en timme för att komma till Karlstad.

Eftersom det är så varmt håller sig inte isen, och bandylagen får ingen träningsis. A-lagen i Karlstad halkar då efter många andra lag i Sverige, och det de får att träna på när det inte finns bandyis är en liten hockeyrink.

Ett annat problem är att bandyn ej prioriteras vilket hockeyn alltid görs. Onödiga pengar läggs på hockeyn, de pengarna skulle kunna gå till en hall på Tingvalla istället.

Visst, hockeyn kanske har mer folk men anledningar finns. Till exempel föräldrar vars barn vill börja med någon sport och då kan det vara mer lockande att sitta i en varm cafeteria istället för att stå och frysa på Tingvalla. Alla sporter borde ha samma förutsättningar!

Karlstads kommun borde skärpa sig och börja hjälpa bandyn med att bygga en hall!

Nu är det dags att det blir någon rättvisa mellan hockeyn och bandyn!

”Tindra & Vendela”

 

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.