2015-12-15 06:00

2015-12-15 06:00

"Hets och rasism i ungdoms-DM"

ISHOCKEY

Jag besökte Munkfors arena då kvalet i ishockeyns ungdoms-DM genomfördes där.

Jag måste säga att jag förundras över hur föräldrahets på läktare får pågå utan att arrangörer agerar och avvisar dem. Dessutom hur tränarstab i båset hetsar sina adapter så att fokus ligger på något helt annat än hockey. Ledare som med väldigt hög ljudnivå och med ett väldigt rått och olämpligt ordförråd försöker vinna kampen verbalt mot varandra och det är inte undra på att ungdomarna på isen tror sig ha boxningshandskarna på istället för att utföra ett lagspel.

Ska inte ungdomsidrott verka fostrande och har inte hockeyförbundet ett ansvar och en tydlig policy som ska efterföljas?

Jag och mitt sällskap valde att lämna både läktare och ishall efter att vi fått bevittna föräldrar som tappat all sans och vett och etikett. Föräldrar som vrålar ut sin frustration på domare, spottar ur sig rasistiska fraser och coachar sina egna barn ifrån läktaren. Dock inga önskvärda tips de försöker få dem att följa, kan jag konstatera.

Personligen lider jag med dessa unga som försöker att verka som domare under dessa omständigheter.

Tränarna på andra sidan rinken uppför sig inte bättre än de på läktarna.

De aktuella föräldrarna och ungdomsledarna borde skämmas. Jag blir mörkrädd när jag inser vilka framtida samhällsmedborgare ni fostrar.

Är det inte dags att ta och skicka både ledare och föräldrar på föräldra- och ledarutbildning?!

”Orolig”

Jag måste säga att jag förundras över hur föräldrahets på läktare får pågå utan att arrangörer agerar och avvisar dem. Dessutom hur tränarstab i båset hetsar sina adapter så att fokus ligger på något helt annat än hockey. Ledare som med väldigt hög ljudnivå och med ett väldigt rått och olämpligt ordförråd försöker vinna kampen verbalt mot varandra och det är inte undra på att ungdomarna på isen tror sig ha boxningshandskarna på istället för att utföra ett lagspel.

Ska inte ungdomsidrott verka fostrande och har inte hockeyförbundet ett ansvar och en tydlig policy som ska efterföljas?

Jag och mitt sällskap valde att lämna både läktare och ishall efter att vi fått bevittna föräldrar som tappat all sans och vett och etikett. Föräldrar som vrålar ut sin frustration på domare, spottar ur sig rasistiska fraser och coachar sina egna barn ifrån läktaren. Dock inga önskvärda tips de försöker få dem att följa, kan jag konstatera.

Personligen lider jag med dessa unga som försöker att verka som domare under dessa omständigheter.

Tränarna på andra sidan rinken uppför sig inte bättre än de på läktarna.

De aktuella föräldrarna och ungdomsledarna borde skämmas. Jag blir mörkrädd när jag inser vilka framtida samhällsmedborgare ni fostrar.

Är det inte dags att ta och skicka både ledare och föräldrar på föräldra- och ledarutbildning?!

”Orolig”

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.