2015-12-14 13:38

2015-12-14 13:38

Politikerna måste bli mer ödmjuka inför sin uppgift

KARLSTAD: Tänk om vad gäller gamla stadshuset!

Jag har läs i NWT att försäljningen av gamla stadshuset förmodligen kommer att gå i lås. Hur tänker man bland politikerna då man väljer att slänga bort 50 miljoner kronor? När man har ett attraktivt objekt ska man väl se till att få bästa möjliga pris?

Men, det har ju slösats förr... Vid millennieskiftet rullade en text på rådhuset för cirka 1 miljon kronor. Intresset från kommuninvånarna var tämligen svalt.

Konsten på cykelvägen i Klara gick också på 1 miljon.

Och så nyligen: 400 000 kronor på ett utskick om ”öppenhet” som har retat upp många.

Hur kan man vara så nonchalant med pengar? Det är ju inte småpotatis det handlar om! Nej, det är dags för våra politiker att bli mer ödmjuka inför sin uppgift. Att förvalta andras pengar kräver respekt för uppgiften, och för att skapa tillit och förtroende bland väljarna.

Tänk nu om vad gäller stadshuset! 50 sköna miljoner handlar det om, pengar som kommer förstärka ekonomin för 2016 på ett bra sätt.

Lilla jag

Jag har läs i NWT att försäljningen av gamla stadshuset förmodligen kommer att gå i lås. Hur tänker man bland politikerna då man väljer att slänga bort 50 miljoner kronor? När man har ett attraktivt objekt ska man väl se till att få bästa möjliga pris?

Men, det har ju slösats förr... Vid millennieskiftet rullade en text på rådhuset för cirka 1 miljon kronor. Intresset från kommuninvånarna var tämligen svalt.

Konsten på cykelvägen i Klara gick också på 1 miljon.

Och så nyligen: 400 000 kronor på ett utskick om ”öppenhet” som har retat upp många.

Hur kan man vara så nonchalant med pengar? Det är ju inte småpotatis det handlar om! Nej, det är dags för våra politiker att bli mer ödmjuka inför sin uppgift. Att förvalta andras pengar kräver respekt för uppgiften, och för att skapa tillit och förtroende bland väljarna.

Tänk nu om vad gäller stadshuset! 50 sköna miljoner handlar det om, pengar som kommer förstärka ekonomin för 2016 på ett bra sätt.

Lilla jag

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.