2015-12-12 06:00

2015-12-12 06:00

Trött på grönvänsterns varningar

KLIMAT:

All denna klimat-alarmism börjar stå mig upp i halsen. Nyligen var det nån här som tyckte att idrott och hälsa var klimatfarligt. Vi får ju sen tidigare inte äta den mat vi vill och vi får absolut inte transportera oss. Jo, kanske per cykel, men då bör vi väl ha en påse för munnen så att vi inte andas ut koldioxid. Men en cykel måste ju också tillverkas, och all tillverkning verkar också vara av ondo. Vi ska tydligen bara få byta runt vår slitna lump.

När får vi lite sans och vett i debatten, och inte bara denna undergångshysteri och propaganda? Jag tänker iallafall fortsätta att köra min bil, äta mitt kött, dricka min mjölk och tända lampor på Earth hour – och det utan att ha det minsta dåliga samvete! Jag vill inte bidra till att låta grönvänsterkollektivismen lägga sin döda hand över all verksamhet.

Stefan Gustavsson

All denna klimat-alarmism börjar stå mig upp i halsen. Nyligen var det nån här som tyckte att idrott och hälsa var klimatfarligt. Vi får ju sen tidigare inte äta den mat vi vill och vi får absolut inte transportera oss. Jo, kanske per cykel, men då bör vi väl ha en påse för munnen så att vi inte andas ut koldioxid. Men en cykel måste ju också tillverkas, och all tillverkning verkar också vara av ondo. Vi ska tydligen bara få byta runt vår slitna lump.

När får vi lite sans och vett i debatten, och inte bara denna undergångshysteri och propaganda? Jag tänker iallafall fortsätta att köra min bil, äta mitt kött, dricka min mjölk och tända lampor på Earth hour – och det utan att ha det minsta dåliga samvete! Jag vill inte bidra till att låta grönvänsterkollektivismen lägga sin döda hand över all verksamhet.

Stefan Gustavsson

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.