2015-12-12 06:00

2015-12-12 06:00

Nu har klockorna stannat – igen!

SVERIGE/AFGHANISTAN:

Nu är det åter läge att citera en känd politikers kommentar till regeringens och myndigheternas dumhet när man läser om Migrationsverkets behandling av de afghanska tolkarna. Det borde inte råda någon som helst tveksamhet kring deras rätt till asyl. Tolkarna har varit till ovärderlig hjälp för trupperna i krigets Afghanistan. De lever nu i skräck och under ständigt dödshot i sitt hemland för att de har ställt upp i kampen mot talibanerna. Här i Sverige skulle de dessutom vara till stor nytta i integrationsarbetet. Eller är det kanske så att våra myndigheterna anser det vara oempatiskt att dra nytta av våra nya invånare?

Pragmatiker

Nu är det åter läge att citera en känd politikers kommentar till regeringens och myndigheternas dumhet när man läser om Migrationsverkets behandling av de afghanska tolkarna. Det borde inte råda någon som helst tveksamhet kring deras rätt till asyl. Tolkarna har varit till ovärderlig hjälp för trupperna i krigets Afghanistan. De lever nu i skräck och under ständigt dödshot i sitt hemland för att de har ställt upp i kampen mot talibanerna. Här i Sverige skulle de dessutom vara till stor nytta i integrationsarbetet. Eller är det kanske så att våra myndigheterna anser det vara oempatiskt att dra nytta av våra nya invånare?

Pragmatiker

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.