2015-12-12 06:00

2015-12-12 06:00

Använd reflexer!

TRAFIK:

Några dagar i veckan åker jag på riksväg 63 mellan Molkom och Karlstad, både på för- och eftermiddagar då det går många bussar på den sträckan.

Det är många som ska med bussarna, på väg till och från jobb eller till skola. De går utefter vägkanten och tror att de syns, men det gör de inte, för de vet inte vad reflexer ska användas till.

Värst är de mellan Hasselbol och Skål vid Edsgatan. Där finns till exempel en som går på fel sida av vägen och har en väldigt bra ficklampa för att själv kunna se framåt, men jag som kommer från Karlstad ser bara ryggen eftersom vederbörande går på fel sida – och kan vara väldigt glad för att inte ha blivit påkörd bakifrån...

Lillemor

Några dagar i veckan åker jag på riksväg 63 mellan Molkom och Karlstad, både på för- och eftermiddagar då det går många bussar på den sträckan.

Det är många som ska med bussarna, på väg till och från jobb eller till skola. De går utefter vägkanten och tror att de syns, men det gör de inte, för de vet inte vad reflexer ska användas till.

Värst är de mellan Hasselbol och Skål vid Edsgatan. Där finns till exempel en som går på fel sida av vägen och har en väldigt bra ficklampa för att själv kunna se framåt, men jag som kommer från Karlstad ser bara ryggen eftersom vederbörande går på fel sida – och kan vara väldigt glad för att inte ha blivit påkörd bakifrån...

Lillemor

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.