2015-12-11 14:58

2015-12-11 14:58

En pudel i en kovändningen

RIKSPOLITIK:

Medan Sverogedemokraterna, SD, jobbar med intern etisk rensning, smyger sig andra partier in bakom kulisserna och kopierar deras politik i bästa Watergateanda. Plötsligt har man i riksdagens talarstol tillgång till uttalanden, som om de vore tagna ur ett SD-manifest. Politiska illusionistnummer i bästa Laberostil!

De flesta politiska partier torgför nu delar av den SD-politik, som man tidigare har fördömt, en politik vars företrädare nyligen var och fortfarande är persona non grata. De är personer man talar om, men inte till, och som man helst låtsas om att de inte finns.

LO hjälper till i nedvärderingarna och talar för sin sjuka mor när man presenterar siffror som skulle passa bäst på en bluffaktura. LO försöker försvara att man sponsrar Socialdemokraterna med medlemmarnas pengar, trots att SD kanske skulle få flest LO-röster om det vore val i dag. SD försöker göra sin röst hörd i riksdagen men fäktar förgäves i mobbmotvinden och hamnar i det politiska utanförskapet. Det är inte lätt att vara profet i sin egen rikssal.

Alla har rätt att försvara den sanning man tror på, men också lyssna till vad andra säger, för även oliktänkande ignoranter har sin berättelse. Vi kan ju försöka att leva i samförstånd med andra människor, så långt det är möjligt, utan att förneka oss själva. Det eller de partier som bjuder in SD till samtal kommer att vinna på det i längden. Det är bättre att inte vara bättre än man kan ändra sig, vilket politiker normalt sett inte brukar ha svårt för...

Sven-Åke Runelid

Medan Sverogedemokraterna, SD, jobbar med intern etisk rensning, smyger sig andra partier in bakom kulisserna och kopierar deras politik i bästa Watergateanda. Plötsligt har man i riksdagens talarstol tillgång till uttalanden, som om de vore tagna ur ett SD-manifest. Politiska illusionistnummer i bästa Laberostil!

De flesta politiska partier torgför nu delar av den SD-politik, som man tidigare har fördömt, en politik vars företrädare nyligen var och fortfarande är persona non grata. De är personer man talar om, men inte till, och som man helst låtsas om att de inte finns.

LO hjälper till i nedvärderingarna och talar för sin sjuka mor när man presenterar siffror som skulle passa bäst på en bluffaktura. LO försöker försvara att man sponsrar Socialdemokraterna med medlemmarnas pengar, trots att SD kanske skulle få flest LO-röster om det vore val i dag. SD försöker göra sin röst hörd i riksdagen men fäktar förgäves i mobbmotvinden och hamnar i det politiska utanförskapet. Det är inte lätt att vara profet i sin egen rikssal.

Alla har rätt att försvara den sanning man tror på, men också lyssna till vad andra säger, för även oliktänkande ignoranter har sin berättelse. Vi kan ju försöka att leva i samförstånd med andra människor, så långt det är möjligt, utan att förneka oss själva. Det eller de partier som bjuder in SD till samtal kommer att vinna på det i längden. Det är bättre att inte vara bättre än man kan ändra sig, vilket politiker normalt sett inte brukar ha svårt för...

Sven-Åke Runelid

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.