2015-12-11 06:00

2015-12-11 06:00

Centrum i förfall...

RUD/KARLSTAD:

Det är mörkt i Ruds centrum. Där finns inga ljusslingor som skapar julstämning. Butikerna är också mycket sparsamma med juleljus som kan lysa upp i decembermörkret.

Centrum förfaller. Där finns ingen bankomat, det går inte att tanka busskort eller köpa turkronor till bussarna och det finns bara en livsmedelsbutik – med begränsade öppettider, jämfört med andra butiker. Kiosken stänger klockan 16 på lördagar och helger.

Rud består av drygt 4 000 personer. Därtill har Färjestad, Långtäppan, Lorensberg och Stockfallet nära hit. Ändå satsas inget. Vad beror det på?

Rudsbo

Det är mörkt i Ruds centrum. Där finns inga ljusslingor som skapar julstämning. Butikerna är också mycket sparsamma med juleljus som kan lysa upp i decembermörkret.

Centrum förfaller. Där finns ingen bankomat, det går inte att tanka busskort eller köpa turkronor till bussarna och det finns bara en livsmedelsbutik – med begränsade öppettider, jämfört med andra butiker. Kiosken stänger klockan 16 på lördagar och helger.

Rud består av drygt 4 000 personer. Därtill har Färjestad, Långtäppan, Lorensberg och Stockfallet nära hit. Ändå satsas inget. Vad beror det på?

Rudsbo

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.