2015-12-10 06:00

2015-12-10 06:00

Tiggarna behöver utbildning och jobb

ALTERNATIV HJÄLP:

Nu har kyrkorna i Karlstad sålt husvagnar för en symbolisk summa till EU-migranterna som bor på Våxnäs. Är det okej om dessa sedan säljer dem vidare till ett marknadsmässigt pris?

Nu har ju regeringen deklarerat att kommunerna inte ska upplåta campingar för att dessa människor inte ska fastna i sitt tiggande. Men vad de verkligen behöver är att få andra alternativ, de behöver utbildning för att ta sig ur sin eländiga situation och det måste deras hemländer stå för med hjälp av olika ideella organisationer.

De som vill hjälpa till kanske ska överväga sina goda gärningar. Om man ser någon som ligger i en vak är det nog bättre att dra upp personen än att gå dit med en varm mössa och soppa och låta den ligga kvar i väntan på nästa soppskål.

Ond eller god?

Nu har kyrkorna i Karlstad sålt husvagnar för en symbolisk summa till EU-migranterna som bor på Våxnäs. Är det okej om dessa sedan säljer dem vidare till ett marknadsmässigt pris?

Nu har ju regeringen deklarerat att kommunerna inte ska upplåta campingar för att dessa människor inte ska fastna i sitt tiggande. Men vad de verkligen behöver är att få andra alternativ, de behöver utbildning för att ta sig ur sin eländiga situation och det måste deras hemländer stå för med hjälp av olika ideella organisationer.

De som vill hjälpa till kanske ska överväga sina goda gärningar. Om man ser någon som ligger i en vak är det nog bättre att dra upp personen än att gå dit med en varm mössa och soppa och låta den ligga kvar i väntan på nästa soppskål.

Ond eller god?

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.