2015-12-10 13:48

2015-12-10 13:48

Att arbeta under julhelgen kan innebära en social insats

JULLEDIGHET: Många är ensamma och ledsna

Jag har jobbat på Konsum Värmland de senaste 23 åren. Nu ska jag snart jobba julafton för 17:e gången. Jag gör det frivilligt och med glädje. Jag måste inte – vi har så många vikarier som vill jobba – men jag tycker om att jobba på julafton.

Den största glädjen är att få finnas till för dem som är ensamma, ge dem en pratstund. Jag kan pricka in flera personer redan den 23:e som kommer att komma in på julafton för att handla nåt de egentligen inte behöver – men för att bli sedda. De som är mest ledsna för att de är ensamma brukar hinna komma in två gånger. Det gör ont men jag tar och småpratar med dem en stund och tipsar dem om att kyrkan finns, men de känner sig inte hemma i den miljön.

Jag känner att jag har gjort nåt bra och känner mig stolt när jag sedan går hem till min familj på julaftons eftermiddag. Jag kanske är den enda som dessa ensamma människor möter och talar med på julafton. Vad jag menar är att vi som jobbar inom handel på julafton i många fall gör en social insats.

Stolt Konsumanställd

Jag har jobbat på Konsum Värmland de senaste 23 åren. Nu ska jag snart jobba julafton för 17:e gången. Jag gör det frivilligt och med glädje. Jag måste inte – vi har så många vikarier som vill jobba – men jag tycker om att jobba på julafton.

Den största glädjen är att få finnas till för dem som är ensamma, ge dem en pratstund. Jag kan pricka in flera personer redan den 23:e som kommer att komma in på julafton för att handla nåt de egentligen inte behöver – men för att bli sedda. De som är mest ledsna för att de är ensamma brukar hinna komma in två gånger. Det gör ont men jag tar och småpratar med dem en stund och tipsar dem om att kyrkan finns, men de känner sig inte hemma i den miljön.

Jag känner att jag har gjort nåt bra och känner mig stolt när jag sedan går hem till min familj på julaftons eftermiddag. Jag kanske är den enda som dessa ensamma människor möter och talar med på julafton. Vad jag menar är att vi som jobbar inom handel på julafton i många fall gör en social insats.

Stolt Konsumanställd

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.