2015-12-09 13:09

2015-12-09 13:09

Röd dekal fungerar som en sorts åsiktsregistrering

KARLSTAD: Ny kampanjmodell tvingar folk att välja

Med posten fick vi nyligen ett kuvert från Karlstads kommun med en uppmaning från kommunstyrelsens ordförande om att vi ska hjälpas åt att välkomna nyanlända. I kuvertet fanns en röd dekal som vi kunde klistra fast på brevlådan – om vi ville!

Vilken åsikt vi än har om invandringen, så kommer vi alla att visa något, antingen vi klistrar fast lappen på brevlådan eller låter bli.

Varför går vi bakom skärmar när vi skall rösta politiskt? Jo, för att värna om en hemlig, högst personlig åsikt. Så hur har kommunstyrelsens ordförande tänkt med denna dekal? Nu tvingas göra ett val och därmed registrera en åsikt på synlig plats, för alla med namn och adress!

Är detta bara resultatet av en välvillig men slarvig kortslutning? Har våra styrande tänkt på vilken hjälp de ger en hemsk polarisering i Karlstad kommun, när grannar går och kikar och mumlar om vad grannar tycker? Är det ens ett lagligt sätt att framtvinga en åsiktsredovisning?

Vad hade de sagt om SD kommit med ett liknande erbjudande?

Hur ska vi göra?

Med posten fick vi nyligen ett kuvert från Karlstads kommun med en uppmaning från kommunstyrelsens ordförande om att vi ska hjälpas åt att välkomna nyanlända. I kuvertet fanns en röd dekal som vi kunde klistra fast på brevlådan – om vi ville!

Vilken åsikt vi än har om invandringen, så kommer vi alla att visa något, antingen vi klistrar fast lappen på brevlådan eller låter bli.

Varför går vi bakom skärmar när vi skall rösta politiskt? Jo, för att värna om en hemlig, högst personlig åsikt. Så hur har kommunstyrelsens ordförande tänkt med denna dekal? Nu tvingas göra ett val och därmed registrera en åsikt på synlig plats, för alla med namn och adress!

Är detta bara resultatet av en välvillig men slarvig kortslutning? Har våra styrande tänkt på vilken hjälp de ger en hemsk polarisering i Karlstad kommun, när grannar går och kikar och mumlar om vad grannar tycker? Är det ens ett lagligt sätt att framtvinga en åsiktsredovisning?

Vad hade de sagt om SD kommit med ett liknande erbjudande?

Hur ska vi göra?

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.