2015-12-07 06:00

2015-12-07 06:00

Förbjud biltrafik vid skolorna!

TRAFIK.

Jag begriper inte hur någon med berått mod kan välja att skjutsa sina barn till skolan när man vet i vilken hög grad det missgynnar elevernas inlärnings- och koncentrationsförmåga jämfört med när de får möjlighet att cykla. Det är inte heller bara sina egna barn man förstör för. Man utsätter även andras barn för såväl trafikfara som hälsofarliga utsläpp. Det är uppenbart att det behövs ett strikt förbud mot biltrafik i anslutning till våra grundskolor för att få bukt med denna destruktiva okynnesskjutsning.

Cyklande skolbarnsförälder

Jag begriper inte hur någon med berått mod kan välja att skjutsa sina barn till skolan när man vet i vilken hög grad det missgynnar elevernas inlärnings- och koncentrationsförmåga jämfört med när de får möjlighet att cykla. Det är inte heller bara sina egna barn man förstör för. Man utsätter även andras barn för såväl trafikfara som hälsofarliga utsläpp. Det är uppenbart att det behövs ett strikt förbud mot biltrafik i anslutning till våra grundskolor för att få bukt med denna destruktiva okynnesskjutsning.

Cyklande skolbarnsförälder

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.