2015-12-03 06:00

2015-12-03 06:00

Utökade kontroller

SVERIGE:

När nu gränskontroller är införda är det ett bra tillfälle att kontrollera att tremånadersregeln för arbetssökande och semesterfirare i Sverige följs. Det är speciellt viktigt att få bukt med dem som har inkomster och inte betalar skatt – bygg-, tiggeri- och transportbranscherna et cetera.

Detta tror jag mest gäller folk från våra grannländer i Östeuropa. Om man kan införa kontroll nu, så kan våren och sommaren bli kontrollpunkter för att se hur utfallet då har blivit. Ta hjälp av fack och socialarbetare i varje kommun.

De kommuner som bygger läger för arbetssökande och semesterfirare i Sverige måste ta ett långsiktigt och hållbart ansvar för sitt agerande och följa lagen!

P L

När nu gränskontroller är införda är det ett bra tillfälle att kontrollera att tremånadersregeln för arbetssökande och semesterfirare i Sverige följs. Det är speciellt viktigt att få bukt med dem som har inkomster och inte betalar skatt – bygg-, tiggeri- och transportbranscherna et cetera.

Detta tror jag mest gäller folk från våra grannländer i Östeuropa. Om man kan införa kontroll nu, så kan våren och sommaren bli kontrollpunkter för att se hur utfallet då har blivit. Ta hjälp av fack och socialarbetare i varje kommun.

De kommuner som bygger läger för arbetssökande och semesterfirare i Sverige måste ta ett långsiktigt och hållbart ansvar för sitt agerande och följa lagen!

P L

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.