2015-12-03 11:45

2015-12-03 11:45

Morgonkaos vid Bästadsskolan

HAMMARÖ: Ansvariga borde göra studiebesök

Skola

Till ansvariga i Hammarö kommun.

I förra veckan fick jag i uppdrag att på morgonen köra mina barnbarn till Bärstadsskolan i Hammarö kommun. Det är en skola för cirka 500 elever som snart har varit öppen i ett år.

I mörkret slingrade jag och många andra oss ut på en byggarbetsplats. Vi körde sträckvis i kolonn på något som är en smalt utstakad ersättning för en riktig väg väl medveten om att det på ena sidan fanns en mängd skyltar och på motsatta sidan mötande bilar i strid ström.

När vi var framme på avstigningsstället hittade jag ett ställe där jag kunde parkera. Det var bilar, barn och vuxna överallt på parkeringsplatsen och vi gick ur bilen för att jag skulle följa med till klassrummet. Det var bilar som körde in, som körde ut, som backade och som stannade för att släppa av barn.

Jag återkom till parkeringsplatsen med mindre syskon på armen och kryssade fram mellan bilarna. Ja, sedan behövde jag ju då backa ut bilen från snedparkeringen för att sedan följa färdriktningen Men det visade sig att kön bakom min parkeringsplats till infarten slingrade sig tätt. De letade troligtvis parkering eller också måste de släppa av sina barn i körfältet.

Till slut kom jag ut från parkeringen och körde vidare hemåt. Nu mötte jag bilister som hade bråttom eftersom de var ute i sista stund. Nog önskade jag att jag kunde ha krympt lite för att lämna plats åt dem på det kallas motsatt vägbana. Väl hemma pustade jag ut och var tacksam över att jag inte hade backat på eller kört på något barn på parkeringsplatsen. Jag klarade också av att inte haka fast i någon bil i motsatt färdriktning.

Min önskan till er som är ansvariga och planerare för detta projekt är denna: Gör några studiebesök mellan 07.35 och 07.55. Låtsas att ni ska släppa av barn alternativt följa med till klassrummet och gör hela denna procedur. Efter att ni tagit er tid till detta vill jag gärna att ni berättar hur upplevelsen var.

God jul önskar jag som är farmor och mormor

Kaos i välfärden

Till ansvariga i Hammarö kommun.

I förra veckan fick jag i uppdrag att på morgonen köra mina barnbarn till Bärstadsskolan i Hammarö kommun. Det är en skola för cirka 500 elever som snart har varit öppen i ett år.

I mörkret slingrade jag och många andra oss ut på en byggarbetsplats. Vi körde sträckvis i kolonn på något som är en smalt utstakad ersättning för en riktig väg väl medveten om att det på ena sidan fanns en mängd skyltar och på motsatta sidan mötande bilar i strid ström.

När vi var framme på avstigningsstället hittade jag ett ställe där jag kunde parkera. Det var bilar, barn och vuxna överallt på parkeringsplatsen och vi gick ur bilen för att jag skulle följa med till klassrummet. Det var bilar som körde in, som körde ut, som backade och som stannade för att släppa av barn.

Jag återkom till parkeringsplatsen med mindre syskon på armen och kryssade fram mellan bilarna. Ja, sedan behövde jag ju då backa ut bilen från snedparkeringen för att sedan följa färdriktningen Men det visade sig att kön bakom min parkeringsplats till infarten slingrade sig tätt. De letade troligtvis parkering eller också måste de släppa av sina barn i körfältet.

Till slut kom jag ut från parkeringen och körde vidare hemåt. Nu mötte jag bilister som hade bråttom eftersom de var ute i sista stund. Nog önskade jag att jag kunde ha krympt lite för att lämna plats åt dem på det kallas motsatt vägbana. Väl hemma pustade jag ut och var tacksam över att jag inte hade backat på eller kört på något barn på parkeringsplatsen. Jag klarade också av att inte haka fast i någon bil i motsatt färdriktning.

Min önskan till er som är ansvariga och planerare för detta projekt är denna: Gör några studiebesök mellan 07.35 och 07.55. Låtsas att ni ska släppa av barn alternativt följa med till klassrummet och gör hela denna procedur. Efter att ni tagit er tid till detta vill jag gärna att ni berättar hur upplevelsen var.

God jul önskar jag som är farmor och mormor

Kaos i välfärden

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.