2015-12-02 06:00

2015-12-02 06:00

Vedervärdig förfulning av skogslandskapet

VINDKRAFT:

Heder åt Socialdemokraterna i Filipstad som säger nej till en utbyggnad av vindkraft på Grävlingkullarna, och i förlängningen kanske också Kungsberget. Jag hoppas att andra följer efter.

Vi måste sätta stopp för pågående och planerad utbyggnad av vindkraftparkerna i Värmland. Vindsnurrorna medför en vedervärdig förfulning av skogslandskapet. Snurrorna fråntar skogen dess själ, den som i alla tider besjungits i poesi och prosa. Om inte annat så måste vi tänka på alla de hundratals natur- och upplevelseturister från kontinenten som besöker Värmland just för att njuta av en någotsånär opåverkad natur.

Intäkterna från naturturismen uppgår till åtskilliga miljoner kronor varje säsong. Om vi inte vårdar vår natur, så söker de sig till andra resmål.

Naturvärnare

Heder åt Socialdemokraterna i Filipstad som säger nej till en utbyggnad av vindkraft på Grävlingkullarna, och i förlängningen kanske också Kungsberget. Jag hoppas att andra följer efter.

Vi måste sätta stopp för pågående och planerad utbyggnad av vindkraftparkerna i Värmland. Vindsnurrorna medför en vedervärdig förfulning av skogslandskapet. Snurrorna fråntar skogen dess själ, den som i alla tider besjungits i poesi och prosa. Om inte annat så måste vi tänka på alla de hundratals natur- och upplevelseturister från kontinenten som besöker Värmland just för att njuta av en någotsånär opåverkad natur.

Intäkterna från naturturismen uppgår till åtskilliga miljoner kronor varje säsong. Om vi inte vårdar vår natur, så söker de sig till andra resmål.

Naturvärnare

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.