2015-12-02 06:00

2015-12-02 06:00

Skattepengarna försnillas

TRANSPORTSTYRELSEN: En förunderlig faktura

Jag trodde först att det handlade om besiktning eller skatt, men det visade sig vara en påminnelse om resan hem från Kalmar i oktober.

”Beslut om infrastrukturavgift” löd rubriken från Transportstyrelsen, så det blev att tänka till. Var hade vi missat att vi passerat en plats där denna avgift debiterades? Produktbeteckningen var helt ny och signalerade oanade möjligheter att tillskansa sig en del av mina intäkter.

”För att undvika ”förseningsavgift på 300 kr skall betalningen vara bokförd på Transportstyrelsens konto för infrastrukturavgifter senast 2016-01-04”, upplystes jag. Och vidare att jag kan begära ”omprövning av beslutet senast den 2016-01-11”. Vilket alltså är efter det att förseningsavgift debiterats...

Men vad var det nu för en plats som vi hade passerat och som renderat mig denna faktura? Jo, det visade sig vara den charmanta bron i Motala – en trevlig bekantskap, då jag har bott där i slutet av 1960-talet med ty åtföljande köproblem över Göta Kanal.

Nåväl, 5 kronor för att utnyttja denna facilitet är ju acceptabelt. Men vänta! Fakturan kom med posten, och ett brev kostar 6:50 att skicka. Blev min alla andra engångspasserande verkligen en bra affär för att finansiera bron, med en brevfaktura på 5 kronor...? Tveksamt!

Eller siktar Transportstyrelsen in sig på förseningsavgifter?

Det borde tänka till en gång till, eller ta ett snack med Skatteverket! Där har man inte råd att betala eller debitera betydligt större summor! Skärpning! De försnillar mina skattepengar!

Jag betalar omgående och reviderar budgeten för nästa års resor till Kalmar!

Owe Nordling

Högboda

Jag trodde först att det handlade om besiktning eller skatt, men det visade sig vara en påminnelse om resan hem från Kalmar i oktober.

”Beslut om infrastrukturavgift” löd rubriken från Transportstyrelsen, så det blev att tänka till. Var hade vi missat att vi passerat en plats där denna avgift debiterades? Produktbeteckningen var helt ny och signalerade oanade möjligheter att tillskansa sig en del av mina intäkter.

”För att undvika ”förseningsavgift på 300 kr skall betalningen vara bokförd på Transportstyrelsens konto för infrastrukturavgifter senast 2016-01-04”, upplystes jag. Och vidare att jag kan begära ”omprövning av beslutet senast den 2016-01-11”. Vilket alltså är efter det att förseningsavgift debiterats...

Men vad var det nu för en plats som vi hade passerat och som renderat mig denna faktura? Jo, det visade sig vara den charmanta bron i Motala – en trevlig bekantskap, då jag har bott där i slutet av 1960-talet med ty åtföljande köproblem över Göta Kanal.

Nåväl, 5 kronor för att utnyttja denna facilitet är ju acceptabelt. Men vänta! Fakturan kom med posten, och ett brev kostar 6:50 att skicka. Blev min alla andra engångspasserande verkligen en bra affär för att finansiera bron, med en brevfaktura på 5 kronor...? Tveksamt!

Eller siktar Transportstyrelsen in sig på förseningsavgifter?

Det borde tänka till en gång till, eller ta ett snack med Skatteverket! Där har man inte råd att betala eller debitera betydligt större summor! Skärpning! De försnillar mina skattepengar!

Jag betalar omgående och reviderar budgeten för nästa års resor till Kalmar!

Owe Nordling

Högboda

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.